Rapporteurs TwenteSport.com: Verdiende zege Heracles

Geplaatst op 16 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De rapporteurs van TwenteSport.com bij Heracles-FC Groningen (2-1) – René Roord en Michel Steggink – beoordeelden de amusementswaarde beiden met een 7.  Steggink vond dat Heracles, op basis van de eerste helft, een verdiende overwinning had behaald. ‘Het had ook anders kunnen aflopen. Ik vond het lijken alsof Heracles in een fase in de tweede helft wat gemakszuchtig en slordig speelde. Ze hadden veel onnodig balverlies en raakten daardoor de regie over de wedstrijd kwijt’, aldus de oud-verdediger van oa HSC’21 en HHC.
Ook Roord vond Heracles duidelijk beter dan FC Groningen. ‘Maar’, zegt de Oldenzaler, ‘de fout van Looms had Heracles de wedstrijd kunnen kosten. FC Groningen gaf het uiteindelijk zelf weg, door niet in de organisatie te spelen waardoor Heracles vanuit een counter kon scoren via Overtoom. Hem vind ik een verrijking voor elke eredivisieclub’.
Roord en Steggink gaven beide aan Lerin Duarte (foto), mede door zijn wereldgoal, een ster. De aanvaller/middenvelder komt daardoor op 4 sterren en klimt in het sterrenklassement naar de gedeelde tweede plaats.  Voor dat klassement: zie de voorpagina.

Gert Lammerink bekeek RKC-FC Twente (0-4) en benoemde Marc Janko tot Man of the Match. De Oostenrijker scoorde drie keer. ‘Na rust werd het een mooie avond voor Twente met een solide overwinning, dit met dank aan Janko’, aldus de ANP-journalist. Hij gaf Ola John een ster, alsmede Jank0. John verstevigt daarmee zijn leidende positie in het sterrenklassement van TwenteSport.com.