Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Roda JC – FC Twente 2-1 (1-1) – Analyse door Gert Lammerink

Geplaatst op 10 september 2011 door   ·   1 Reactie

‘Het was een moeilijke wedstrijd voor FC Twente, zonder Bryan Ruiz. Normaal gesproken liep iedere aanval via hem. Vaak was hij de aangever of de afmaker, het rustpunt in de ploeg. Met een nieuwe speler en een ander systeem wist een zeer aanvallend FC Twente toch vier of vijf kansen te creëren, voordat het na een half uur op voorsprong kwam.

Binnen een minuut kreeg de ploeg ook een goal tegen en daarna liep het een stuk minder. Na de hervatting werden alle ballen hoog op Marc Janko gespeeld. FC Twente speelde een redelijke eerste en slechte tweede helft. De ploeg speelde heel aanvallend, een stuk minder compact dan afgelopen seizoen. Ik vond Brama goed spelen, hij had veel intercepties en veroveringen. Hem wil ik voor deze wedstrijd een ster toekennen. De wedstrijd zelf geef ik een 6,5 voor de amusementswaarde. Er waren wel redelijk wat kansen, maar geen leuk voetbal. Als man van de wedstrijd kies ik voor Ruud Vormer, die als enige in staat was FC Twente ook het eerste halve uur tegengas te bieden.

FC Twente speelt zonder Ruiz en met Fer anders dan eerst. Het zal voor de ploeg moeilijker worden om wedstrijden te winnen zonder Ruiz.  FC Twente speelde in elk geval ondanks alles vol op de aanval. Het is Co Adriaanse wel toevertrouwd er weer wat moois van te maken.’

Roda JC – FC Twente 2-1 (1-1)
Scoreverloop:
35. Janko 0-1, 36. Vormer 1-1, 47. Donald 2-1.
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaart: Delorge, Pluim (Roda JC)
Toeschouwers: 13.500
Man van de wedstrijd: Ruud Vormer (Roda JC)
Sterren: Wout Brama (1x)
Amusementswaarde: 6,5
Opstelling Roda JC: Kieszek, Monteyne, Wielaert, Biemans, Hempte, Donald (65. Pluim), Vormer, Fledderus, Delorge (76. De Beule), Junker (84. Malki), Sutchuin Djoum.
Opstelling FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof (61. Berghuis), Douglas, Tiendalli (76. Buysse), Brama, Fer, Janssen, De Jong, Janko, John.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Stephan says:

    Dat de FC terecht heeft verloren, ben ik het mee eens. Maar om nu gelijk alles op het verlies van Brian te geven is overdreven. Wat mij veel meer is opgevallen is het negatieve voetbal van RJ. Met 11 man achter de bal, het liefst met 5 a 6 man in de doelmond. Ook hier had Brian een moeilijke wedstrijd gespeeld en scoren was bijna onmogelijk. Co maakt er weer een mooi team van die gaat meedoen voor de titel.
Archief