Maandag 22 juli 2024
Twentesport

SC Cambuur – FC Twente 1-1 (1-0) – Analyse door Frank Wielaard

Geplaatst op 9 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

mokotjo‘Alfred Schreuder had zijn nieuwe aanwinst Kamohelo Mokotjo (archieffoto) vanaf het begin moeten opstellen. FC Twente speelde na rust nog niet goed, maar Mokotjo was twee klassen beter dan Robbert Schilder voor rust.

Twente is nog niet klaar voor 31 augustus. De ploeg mist het type Dusan Tadic dat de ploeg bij de hand kan nemen. Als het dan tegen zit, is hij een speler die altijd nog wat kan. Daar was tegen Cambuur geen speler een schim van. Als je dan ook Quincy Promes en Felipe Gutiérrez mist, dan weet je dat het lastig wordt. Dat was duidelijk merkbaar, wat de Tukkers kwamen er voor rust helemaal niet aan te pas. Cambuur was feller en maakte het verschil op het middenveld. De treffer van Man of the Match Albert Rusnák viel terecht.

Met Mokotjo in de ploeg kwam er meer voetbal in het spel van de Tukkers en dat leidde tot een overwicht en uiteindelijk ook tot een terechte gelijkmaker. Maar Twente viel samenvattend tegen. Voorin waren Kasper Kusk, Youness Mokhtar en Torgeir Borven onzichtbaar en de backs kwamen ook helemaal niet in het spel voor. Luc Castaignos was eigenlijk de enige die niet tegenviel bij FC Twente.

 

 

SC Cambuur – FC Twente 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 13. Albert Rusnák 1-0, 88. Youness Mokhtar 1-1.

Scheidsrechter: Janssen
Toeschouwers: 9.669

Amusementswaarde: 6
Man of the Match: Albert Rusnák
Sterren: –

Opstellingen:
SC Cambuur:
 Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Pereira; Bakker, El Makrini, Rusnák; Hemmen (78. Dijkstra), Meleg (61. Schepers), Ogbeche (90+2 Barto).

FC Twente: Marsman; Breukers, Lachman (81. Tapia), Martina, Koppers; Schilder (46. Mokotjo), Ebecilio, Castaignos; Mokhtar, Børven, Kusk (71. Ould-Chikh).

Frank Wielaard is verslaggever namens de NOS.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief