Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Sonny Stevens tegen PSV onder de lat van FC Twente

Geplaatst op 12 december 2014 door   ·   Geen reacties

sonny stevens ron jonkerENSCHEDE – Sonny Stevens (foto) staat zondag onder de lat bij FC Twente. De 22-jarige doelman uit Hoorn maakt daarmee zijn debuut in de eredivisie. De doelman krijgt in de wedstrijd tegen PSV de voorkeur boven Nick Marsman die de laatste weken regelmatig in de fout ging.

Trainer/Coach Alfred Schreuder zei vanmiddag hierover: ‘Iedereen weet dat we twee heel goede keepers hebben en zij ontlopen elkaar heel weinig. Sonny heeft zich dit seizoen in trainingen, in wedstrijden van Jong FC Twente en de bekerduels sterk gepresenteerd. Nick heeft in de laatste wedstrijden wat ongelukkige momenten gehad. We hebben met Nick gesproken, hij vindt het jammer, maar snapt de situatie.’

Schreuder noemt het aanstaande duel een topwedstrijd en wijst op de indrukwekkende serie die de Eindhovense formatie dit seizoen heeft neergezet. ‘Die cijfers van PSV zeggen genoeg.’

‘We hebben een ploeg met een jong middenveld en een jonge voorhoede en voor het team is er in dit duel een mooie uitdaging weggelegd. Het is belangrijk dat de spelers niet alleen leren van dit soort grote wedstrijden, maar ook van dit soort topduels genieten. We willen door ons eigen spel te spelen een goed resultaat halen bij PSV.’ De Brabanders hebben in eigen stadion nog geen punten liggen en hebben ‘slechts’ één tegengoal geïncasseerd.
Kasper Kusk ontbreekt zondag in de selectie voor het duel met PSV. Hij komt vanavond in actie met Jong FC Twente tegen Sparta.

(foto Ron Jonker)

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief