Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Stadion FC Twente voorlopig niet beschikbaar

Geplaatst op 14 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het drama met het ingeklapte tribunedak heeft gevolgen voor de thuiswedstrijden van FC Twente in  de komende weken. De eerste twee Europese wedstrijden kunnen niet in de Grolsch Veste gespeeld worden. Het was al bekend dat Twente het thuisduel in de derde voorronde van de Champions League niet in Enschede zal spelen. Vandaag maakte de club bekend dat de tweede confrontatie in Europees verband eveneens niet in het eigen stadion gespeeld kunnen worden.

Voor die wedstrijden zijn de twee dichtst bijzijnde grote stadions een alternatief, de Arena auf Schalke in Gelsenkirchen en de Gelredome in Arnhem.
De loting voor de derde voorronde van de Champions League is vrijdag. Dan weet Twente of het eerste thuisduel op 27 juli of op 3 augustus wordt afgewerkt. Of Twente in de vierde voorronde van de Europa League of die van de Champions League zal uitkomen, is afhankelijk van het resultaat in het eerste tweeluik. Bij winst houden De Tukkers de hoop op deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League intact.

Overigens geldt hetzelfde voor de eerste twee thuisduels in de eredivisie die plaatsvinden op 13 en 27 augustus. Ook voor die wedstrijden zullen alternatieven gevonden moeten worden. Het betreft de wedstrijden tegen AZ en VVV.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief