Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Teleurstellend Champions League debuut vrouwen FC Twente

Geplaatst op 28 september 2011 door   ·   Geen reacties

DEVENTER – Het vrouwenteam van FC Twente kan terugkijken op een teleurstellend Champions League debuut. Nadat het in het duel met het Russische FC Rossiyanka lange tijd 0-0 bleef, liepen de Tukkers in de slotfase alsnog tegen een 2-0 nederlaag aan. Daarmee lijkt de ploeg van trainer John van Miert vrijwel zeker uitgeschakeld.

Op voorhand was duidelijk dat het niet geplaatste FC Twente met FC Rossiyanka een tegenstander van formaat zou treffen. De Russische landskampioen heeft de beschikking over een aantal internationals die het afgelopen WK namens hun land actief waren. Daarnaast beschikt de club over veel meer internationale ervaring. Dat verschil wees zich met name tijdens de eerste fase van het duel uit. FC Twente toonde veel ontzag voor de tegenstander  en speelde erg afwachtend. Gevolg was dat de speelsters van FC Rossiyanka de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij waren. Daarbij had FC Twente het geluk dat de Russen het vizier niet op scherp hadden staan. Bovendien keepte Sari van Veenendaal een geode wedstrijd en hield ze haar ploeg meermaals overeind.

Na de hervatting leken de Tukkers te beseffen dat er meer dan een 0-0 nodig maar ook mogelijk was. Door aanvallender spel te laten zien werd de wedstrijd voor het publiek leuker. Ondanks de aanvallende intenties slaagden de Tukkers er niet in tot grote mogelijkheden te komen. Die waren er wel voor Rossiyanka. Toch duurde het tot vijf minuten voor tijd voordat de Russinnen op voorsprong kwamen. Uit een scrimmage was het De Souza Silva die tijd de 0-1 binnen schoot. Bood de nipte nederlaag nog enig perspectief, in de slotseconden werd het ook nog 0-2. Een diepe bal werd door invalster Natalia Shlyapina verlengd, waarna Jakobsson de uitgekomen Van Veenendaal versloeg. Daarmee lijkt de deelname van FC Twente in het Champions League toernooi voor vrouwen beperkt te blijven tot een ronde. De kans dat de ploeg een 2-0 achterstand tegen een aanzienlijk sterkere tegenstander goed weet te maken is minimaal.

FC Twente – FC Rossiyanka 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 85. De Souza Silva 0-1, 90+2 Jakobsson 0-2
Scheidsrechter:Vitulano (Ita.)
Gele kaart: Heuver (FC Twente), Pellegrimo (FC Rossiyanka)
FC Twente: Van Veenendaal, Minnaar, Bakker (46’ Mattern), Van de Putte, Nick, Dekker, Heuver, Pieete, Roetgering (76’ Klein Braskamp), Worm, Munsterman (46’ Hulshof).
FC Rossiyanka: Todua, Kozhnikova, Pellegrimo, Jakobsson, Saratovtceva, Chorna, Da Silva Simoes, De Souza Silva, Nyandeni, Morozova (89’ Shlyapina), Slonova.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief