Trainer Karrenbeld van SC Genemuiden voelt zich zo trots als een pauw

Geplaatst op 26 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Richard Karrenbeld glom na afloop van de bekerwedstrijd tussen zijn SC Genemuiden en eredivisietopper FC Twente. De kleine coach van de topklasser schoof zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. ‘We hebben met 4-3 verloren, maar ik voel me zo trots als een pauw’, zei hij. ‘We speelden een zeer goede eerste helft, legden enkele heel fraaie aanvallen op de mat hetgeen ook ons doel was om op die manier te proberen een doelpunt te maken en maakten dus ook een fantastische goal.’ Karrenbeld doelde op de treffer van Lip na een één-twee met Lanjouw. Hij memoreerde nog even de overtreding van Douglas op de bijna doorgebroken spits Lanjouw en had daarbij graag gezien dat scheidsrechter Kamphuis daar een rode kaart voor had uitgedeeld. ‘Dan hadden zij tien man gehad en hadden wij daarvan wellicht kunnen profiteren’, stelde hij.
Over de tweede helft was hij kort. ‘FC Twente was steeds gevaarlijk met voorzetten, het leek een schiettent, maar onze keeper Albert Flier was goed bezig. Sterker nog, we namen een voorsprong en kwamen bij 4-2 nog terug tot 4-3.’ Knap werk, bedoelde Karrenbeld en dat was het ook. Genemuiden heeft weer naam gemaakt in het bekertoernooi. Vorig seizoen ging FC Groningen na een benauwde 3-2 zege in Genemuiden met de staart tussen de benen terug naar het noorden.