Woensdag 17 april 2024
Twentesport

Twente-coach Preud’homme: ‘We moesten afzien, PSV gaf niet veel weg’

Geplaatst op 27 januari 2011 door   ·   Geen reacties

26 januari 2011

ENSCHEDE – Michel Preud’homme, de coach van FC Twente, was na afloop duidelijk in zijn analyse. Zijn ploeg had vooral in de eerste helft geen beste indruk achtergelaten. ‘PSV was dreigender, bewoog meer, won de duels, had de tweede bal en had meer balbezit’, had de Belg geconstateerd, maar hij voegde eraan toe dat de Brabanders niettemin weinig kansen hadden gecreëerd. ‘We moesten afzien, ze gaven niet veel weg. Bovendien hadden we de pech al vroeg te moeten wisselen, maar gelukkig kregen we de wedstrijd daarna in handen. Ze zijn daarna niet meer gevaarlijk geweest en wij kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Dat PSV in de slotfase nog terugkwam, was een domper’, zei Preud’homme.

Hij vertelde hoe hij de ploeg in korte tijd weer moest oppeppen, weer scherp moest zien te krijgen. ‘Ik probeer ze dan direct te raken. Ze maakten een verslagen indruk. Ik zei: jullie moeten weer het veld ingaan met de mentaliteit van de tweede helft. Dat lukte en we schoten zelfs nog tegen de paal. Dat was een goede kans. PSV eindigde weer scherp. De penalty-serie is een loterij, zeggen ze vaak. Het spijtig als je verliest en mooi als je wint. De spelers zijn moe en moeten toch goed geconcentreerd zijn. Je hoopt op een redding van de keeper en op goede penalty’s van je eigen spelers. Dat lukte dus gelukkig’, lachte de winnende coach.

Preud’homme (foto) had een speciaal woord van lof voor Dwight Tiendalli en doelman Sander Boschker die in het bekertoernooi het doel verdedigt en zijn ploeg dit seizoen na de winst op FC Zwolle voor de tweede keer met goed gevolg door een penalty-reeks leidde. ‘Dwight deed zijn werk net als de anderen. Hij is een prof en moet zijn plicht doen. dat heeft hij perfect gedaan. En Sander is ook een goede prof. Hij is belangrijk voor de groep. Af en toe is hij dat in de kleedkamer en zoals vandaag onder de lat.’  

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief