Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Twente-coach Schreuder: ‘De fout van Nick was een behoorlijke tik, dat zag je’

Geplaatst op 30 november 2014 door   ·   1 Reactie

375x MarsmanENSCHEDE – Als bijna geen enkele speler een voldoende haalt en de tegenstander bijna overal op het veld de baas is, is succes ver weg. Het zwak spelende FC Twente liet zich zondagmiddag aftroeven door het goed georganiseerde FC Groningen  dat na tien  jaar graag weer eens met drie punten terug wilde gaan naar het hoge noorden. Het werd 1-2. De zege van de Groningers was verdiend, hoewel FC Twente vaker dichtbij een doelpunt was dan de tegenstander. Maar FC Twente legde ook een fragiele mentaliteit aan de dag, want de blunder van doelman Nick Marsman (foto) waardoor Groningen na een klein half uur met 2-0 leidde, ging in de hoofden zitten van bijna alle spelers.

‘We begonnen goed en hadden voor hetzelfde geld zelf een voorsprong genomen toen Ziyech en Martina goede kansen kregen’, zei Alfred Schreuder na afloop. Maar de coach van FC Twente zag dat Groningen compact stond. ‘Dan moet je een hoger tempo gaan spelen, maar dat lukte ons niet. De 1-0 achterstand mag geen probleem zijn, dat kun je rechtzetten. Er was nog tijd genoeg. Maar de fout van Nick Marsman was een behoorlijke tik, dat zag je’, had ook Schreuder gezien. ‘Dan moet je toch doorgaan. Maar we creëerden te weinig. We verloren veel te vaak de bal, hadden veel meer over de grond moeten spelen. We hebben in de rust met Torgeir Børven een tweede spits erbij gezet, om zo meer kansen te realiseren, maar dat lukte ook niet. Pas na de rode kaart van Hoesen zag je dat het team dacht dat het hoognodig tijd werd om op zoek te gaan naar doelpunten. We scoorden nog wel een keer, maar het lukte niet meer om een punt te pakken. Ik feliciteer Groningen, dat verdiend heeft gewonnen’, zei Schreuder.

Groningen-coach Erwin van de Looi complimenteerde zijn ploeg. ‘We wilden de lijn van de goede wedstrijd tegen PSV doorzetten. Dat lukte. We hebben lef getoond en als we de bal hadden probeerden we te voetballen en onze wapens voorin te gebruiken. We kwamen verdiend op voorsprong. In de tweede helft hebben we te weinig laten zien.’

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Schreuder mag de veters van Stegeman nog niet strikken. Bloedeloze gezapigheid is wat er voortvloeit uit de trainingen en voorbereidingen van de Twente-coach. De laatste passievolle thuiswedstrijd dateert van begin 2011. Munsterman schijnt het een rotzorg te wezen. Laat maar door breien zo. Lekker met de schoonmoo naar de Kerstmarkt voortaan, een aanrader !
Archief