Twente pakt koppositie na 2-0 overwinning op PSV

Geplaatst op 2 april 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft vanavond de koppositie heroverd door met 2-0 van PSV te winnen. Theo Janssen scoorde de tweede helft twee keer en leidde zijn ploeg naar een zege.

PSV was in de eerste helft dreigender, maar ontsnapte in de openingsfase al. Een inzet van Luuk de Jong werd op de lijn gekeerd door Jeremain Lens, maar de aanvaller van PSV deed dat met de hand. Scheidsrechter Kevin Blom had dit echter niet gezien, waardoor Twente geen strafschop kreeg en PSV met elf man verder mocht voetballen. Kort voor rust haalde ook Atiba Hutchinson een bal van De Jong van de lijn. Bij PSV faalde spits Marcus Berg twee keer. Doelman Nikolai Mihaylov keerde beide keren de inzet van de Zweed.
Na rust was Twente enkele keren dichtbij de 1-0. Zo schoot Emir Bajrami via keeper Andreas Isaksson op de paal. Bij Twente ging het pas echt lopen toen Bryan Ruiz in het veld kwam. De van een hamstringblessure herstellende Costa Ricaan versierde een strafschop, die door Theo Janssen werd binnen geschoten. Twente bleef daarna de bovenliggende partij en nadat Denny Landzaat ook op de paal had geschoten, besliste Janssen de wedstrijd. De middenvelder stiftte de bal na een lange sprint met veel gevoel over Isaksson heen.

Door de overwinning heeft Twente met nog vijf wedstrijden te gaan een voorsprong van twee punten op PSV.