Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Vermoeid FC Twente wint en richt zich nu op topper tegen PSV

Geplaatst op 20 maart 2011 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – FC Twente heeft vanmiddag weer aan haar plicht voldaan door te winnen bij Excelsior. In een sobere wedstrijd was de vermoeid ogende Enschedese club beter. Het werd 2-0 dankzij twee treffers van Theo Janssen (foto). De Tukkers houden, met nog zes wedstrijden te gaan, één punt achterstand op koploper PSV, dat in eigen huis FC Utrecht met 1-0 versloeg. Ajax haakt verder af. De Amsterdammers verloren, na een krankzinnig scoreverloop, met 3-2 bij ADO Den Haag en hebben een achterstand van vijf punten op Twente.

Tussen de eerste twee ploegen blijft het dus nog ongemeen spannend. Volgende week wacht een interlandweekend. De competitie wordt hervat met de kraker tussen de twee titelkandidaten. Daarin zal blijken wie het meest fris is. Hoewel beide club de nodige internationals in het midden hebben die dus weg zijn wegens verplichtingen, komt het weekendje rust voor een deel van de spelers als geroepen. De internationals kunnen de gedachten bovendien even verzetten en het moraal wat opkrikken voor de rechtstreekse confrontatie, die beslissend kan zijn voor het kampioenschap.

Voor Twente een voordeel, want de ploeg oogde in Rotterdam vooral vermoeid door het zware programma. De wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg zat ogenschijnlijk nog in de benen. Niemand uit het Twentse kamp glorieerde, maar de winst blijft desalniettemin knap. Vele ploegen sneuvelden op Woudestein.
Uitgerekend Theo Janssen maakte vandaag het verschil op het door hem zo gehate kunstgras. Acht minuten voor rust werkte de middenvelder, met zijn rechter, de bal beheerst binnen. Halverwege de tweede benutte Janssen een penalty. Kaj Ramsteijn trok Luuk de Jong onderuit in het strafschopgebied, verliet het veld met een zwaar bestrafte rode kaart en daardoor was de wedstrijd gespeeld. Twente domineerde al het hele duel, kreeg een paar kansen meer via Nacer Chadli en Wout Brama en stelde de zege vervolgens op zakelijke wijze veilig. De ploeg behield balbezit. Tegenstoten bleven uit.

Twente blijft dus strijden om de nationale titel. In Rotterdam hield de ploeg goed stand en liep het geen enkel gevaar op puntverlies. Over twee weken volgt de wedstrijd tegen PSV, waar alle ogen op gericht zijn. Bryan Ruiz is dan vermoedelijk terug. De Costaricaan reist eerst nog af naar zijn vaderland voor twee interlands, maar de grootste reden is de opening van het nationale stadion, waarbij de stilist niet mag ontbreken. Volgens trainer Michel Preud’homme kan wedstrijdritme opdoen tegen China en Argentinië bovendien geen kwaad. Twente kan immers wel wat flair en onvoorspelbaarheid gebruiken tegen PSV: de wedstrijd waar alles om draait en nu naar toegewerkt wordt, de mogelijke titelbeslisser, ook al zijn er dan nog vijf wedstrijden te gaan.

Scoreverloop: 36. Janssen 0-1, 68. Janssen 0-2 (Pen.)
Geel: Fernandez (Excelsior)
Rood: 67. Ramsteijn, haalde doorgebroken Luuk de Jong onderuit in strafschopgebied
Excelsior: Pellatz, Eekman (79. Van Steensel), Nieveld, Ramsteijn, Nelom, Roorda, Clasie (64. Lagouireh), De Graaf, Koolwijk (71. Gudde), Fernandez, Bergkamp
FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse, Landzaat, Brama, Janssen (80. Bruggink), Bajrami (90. Tiendalli), De Jong, Chadli (87. John)

Foto Sportfoto Regio Twente

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief