Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Vitesse – FC Twente 2-2 (2-1) – Analyse door Gerard Borgman

Geplaatst op 7 december 2014 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech 2014-09-28-14h35m56‘Het was van twee kanten niet heel goed, maar Vitesse – FC Twente was een zeer vermakelijke wedstrijd, waarin veel gebeurde. Ik had meer van de gasten verwacht, maar dat ligt misschien ook aan mij. Ik heb Twente namelijk niet veel gezien dit jaar, waardoor mijn verwachtingspatroon misschien te hoog lag.

Twente heeft bijna een gehele helft in een numeriek overtal gespeeld en daarin geen kans gecreëerd. Dat kan een gebrek aan kwaliteit dan wel creativiteit zijn, maar de Tukkers hadden ook wel iets meer risico kunnen nemen als je bedenkt dat je met een man meer speelt. Renato Ibarra zorgde voor wel wat gevaar, maar je had niet het gevoel dat Vitesse zou gaan scoren. Dan hadden ze best een mannetje door kunnen schuiven en het tempo wat kunnen opvoeren. Op de manier waarop er nu gespeeld werd, creëer je geen kansen. Het was te voorzichtig.

Guram Kashia was de beste man op het veld. Hij hield namelijk veel tegen in de defensie van de thuisploeg. Bij Twente was er geen speler die in aanmerking kwam voor een ster. Ik ben een liefhebber van technische voetballers zoals Hakim Ziyech (foto) en Youness Mokhtar, maar die hadden ook bepalender moeten zijn. Ze lieten bij vlagen wel wat leuks zijn, maar als je met een man meer speelt, dan kun je wel wat meer laten zien.’

Vitesse – FC Twente 2-2 (2-1)
Scoreverloop:
17. Vejinovic 1-0, 33. Corona 1-1, 34. Van der Heijden 2-1, 50. Ziyech 2-2 (pen.)

Scheidsrechter: R. Liesveld
Gele kaart: Vejinovic, Achenteh, Oliinyk, Wallace, Van der Heijden (Vitesse), Martina, Bengtsson, Mokotjo (FC Twente)
Rode kaart: 49′ Pröpper (Vitesse)

Amusementswaarde: 8
Man of the Match: Kashia
Sterren: –

Opstelling Vitesse: Room, Wallace, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, Vejinovic, Qazaishvili (55. Leerdam), Oliinyk (82. Labyad), Dauda (55. McEachran), Ibarra.

Opstelling FC Twente: Marsman, Martina (61. Lachman), Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio (76. Engelaar), Ziyech, Mokhtar, Børven (89. Oosterwijk), Corona.

Gerard Borgman is sportjournalist namens De Gelderlander

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief