Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Voor Ajax

Geplaatst op 22 mei 2017 door   ·   Geen reacties

Dezer dagen tref ik in mijn omgeving steeds meer voetballiefhebbers die niet kunnen wachten tot het woensdagavond is, terwijl ze niet tot de notoire Ajax-fans behoren. Dat is een mooi, positief gegeven. Het zijn de echte voetballiefhebbers die voor een spannende, hoogwaardige voetbalpot graag hun sentimenten opzij zetten.

Nederland is in de ban van de finale. Ajax tegen Manchester United, dat zijn gerenommeerde namen op het affiche. Dat is het dubbeltje tegen de gulden. tieners en jonge twintigers bestrijden een elftal rijke vedettes, een normale reële trainer neemt het op tegen een van zijn meest irritante vakgenoten. Herinnert u zich bijvoorbeeld nog dat hij (Mourinho dus) een collega van de tegenpartij in het oog prikte?

Wat mijzelf betreft, ik gun het Ajax van harte. Winnen van het grote geld en van een coach die zich regelmatig gestoord gedraagt, is prettig.

Daar komt bij dat bij Ajax de beide Almeloërs Peter Bosz (foto) en Hendrie Kruzen aan het roer staan, trainers die ik bij Heracles van dichtbij meegemaakt heb en heb leren kennen als echte vaklui. Ik gun hen de cup. Hetzelfde geldt voor oud-Enschedeër Hakim Ziyech die we in de Veste zo vaak hebben zien schitteren en die de laatste maanden steeds beter is gaan voetballen. De eigenzinnige Marokkaan is bij Ajax enorm ‘doorgegroeid’ zoals dat heet in topsportjargon.

Ja, vooruit dan maar, als Ajax wint, is dat ook goed voor het Nederlandse voetbal. Het niveau en prestige van een paar jaar geleden hebben ‘we’ echter nog lang niet terug.  Maar dat terzijde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief