Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Vrouwen FC Twente favoriet voor derde titel in BeNeLeague

Geplaatst op 29 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

375x Arjan Veurink CF4A0247__bewerkt-1ENSCHEDE – Het derde seizoen van de BeNe League gaat vanavond van start. De BeNe League start dit seizoen met 13 clubs. Voor FC Twente begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen OH Leuven.

De Tukkers hebben zich in de aanloop naar het nieuwe seizoen, mede met het oog op de wens wat verder te komen in de Champions League, behoorlijk versterkt. Vijf speelsters werden van buitenaf aangetrokken, terwijl vanuit de eigen opleiding twee speelsters de overstap maakten naar het eerste elftal. Met de komst van Betty Anane (FC Lubars) – Arianne Criscione (Torres) – Yana Daniëls (Lierse) – Danique Kerkdijk, Judith Westervelt (Jong FC Twente) – Félicienne Minnaar – Veronica Napoli (Verona) lijkt de selectie aanmerkelijk sterker geworden. Daarbij wordt het vertrek van Emilie Fillion – Marlous Pieëte (Ajax) – Veerle Willekes ruimschoots gecompenseerd.

Zoals gezegd was het doel een langer verblijf in de Champions League, een doelstelling die lastig te behalen zal zijn, nu FC Twente met de Franse topploeg Paris St.Germain opnieuw een loodzware tegenstander heeft geloot. In eigen land zal de ploeg van trainer Arjan Veurink (foto) niet alleen als kanshebber voor de titel worden gezien, maar door velen tot uitgesproken favoriet worden genoemd om voor de derde opeenvolgende keer beslag te leggen op de titel in de BeNeLeague.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief