Vrouwen FC Twente blijven aan kop

Geplaatst op 23 maart 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het vrouwenteam van FC Twente blijft ook na vanavond koploper. In de Grolsch Veste won de ploeg met 3-0 van sc Heerenveen. Concurrent ADO verloor punten tegen AZ, dat eveneens met 3-0 sterker was. Twente had een relatief eenvoudige avond. Siri Worm zette haar ploeg voor rust op voorsprong. Joyce Mijnheer en Ashley Nick (foto) stelden in de tweede helft de drie punten veilig.

Na een moeizame beginfase, waarin SC Heerenveen het gevaarlijkst was, nam FC Twente het alleenrecht. Vlak voor rust kwamen de Tukkers op 1-0 voorsprong. De tot dan toe beste aanval werd eenvoudig afgerond door Siri Worm. Daarvoor al was Twente gevaarlijk met afstandsschoten. Zo probeerde Ashley Nick het van ver en werd een doelpoging van Maayke Heuver tenauwernood gekeerd. De tweede helft was nog niet eens vijf minuten oud, of Twente had de zege al binnen. Uit een hoekschop van Heuver passeerde Joyce Mijnheer keepster Roxanne van den Berg. De ploeg grossierde daarna in balbezit, maar de laatste treffer van de avond viel laat. Zeven minuten voor tijd bepaalde Ashley Nick, uit een vrije trap van wederom Heuver, de eindstand op 3-0.

Scoreverloop: 43. Worm 1-0, 49. Mijnheer 2-0, 84. Nick 3-0
FC Twente: Van Veenendaal, Nick, Van de Putte, De Boer, Heuver (86. Hulshof), Dekker (61. Pieëte), Roetgering, Bakker, Worm (86. Munsterman), Jansen, Mijnheer