Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Vrouwen FC Twente blijven koploper na nipte winst op VVV-Venlo

Geplaatst op 28 april 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vrouwen van FC Twente blijven op titelkoers. Het thuisduel met VVV-Venlo werd met 1-0 gewonnen. In een matig bezette Grolsch Veste was Anouk Dekker de matchwinnaar.

Nadat VVV-Venlo vanaf de aftrap een mogelijkheid kreeg de score te openen, was het vervolgens FC Twente dat het spel bepaalde. Na 22 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Alert reageren van Ellen Jansen leverde balbezit op. Jansen had vervolgens oog voor de vrijstaande Anouk Dekker, die met een geplaatst schot de score kon openen.

Tijdens het vervolg van de eerste helft kregen de Tukkers nog een aantal goede mogelijkheden. Onzuiverheid in de afwerking en goed keeperswerk van de Venlose doelvrouw Sandra Swinkels voorkwam dat de score opliep.

Ook na rust kreeg FC Twente een ruim aantal mogelijkheden om het duel te beslissen. Omdat ook nu treffers uitbleven, werd het laatste kwartier onnodig spannend. VVV-Venlo besefte dat, daar waar het 5-0 of meer had moeten zijn, er nog steeds mogelijkheden waren. Met enig geluk bleef FC Twente overeind en kon, op weg naar het kampioenschap, drie kostbare punten bijschrijven.
FC Twente Vrouwen – VVV Venlo Vrouwen 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 22.  Dekker 1-0
Toeschouwers: 350

FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Minnaar (82. Roetgering), Nick, Van De Putte, De Boer, Heuver, Dekker, Pieëte (82. Mijnheer), Bakker (87. Heuvels), Worm, Jansen.

Foto: een felle strijd om de bal tussen FC Twente-speelster Marlous Pieëte en een tegenstandster van VVV.

(Foto: Twentesport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief