Woensdag 17 april 2024
Twentesport

Vrouwen FC Twente loten studenten in landelijke beker

Geplaatst op 10 december 2011 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – Na afloop van de competitiewedstrijd tussen de vrouwen van FC Utrecht en FC Twente is geloot voor de achtste finales van de landelijke beker vrouwen (eredivisie, top- en hoofdklasse). Vanuit de poulefase heeft The Knickerbockers zich geplaatst voor de knock-outfase, onder andere ten koste van topklasser Oranje Nassau. Uitgerekend landskampioen FC Twente gaat in de achtste finale op bezoek bij de Groningse studentenvoetbalvereniging.
In de achtste finales komen behalve FC Twente en The Knickerbockers ook de andere acht poulewinnaars uit en de zes overige eredivisieteams. Deze zestien teams gaan uitmaken wie zich als bekerwinnaar de opvolger van AZ mag noemen. Oostkapelle en SV Venray hebben zich als hoofdklasser weten te plaatsen voor de knock-outfase. Van de topklasseverenigingen hebben behalve Oranje Nassau ook Buitenveldert SC, ATC’65, RKTSV (koploper topklasse), RVVH en Stedoco zich niet weten te plaatsen voor de knock-outfase.

Fortuna Wormerveer en Reiger Boys maken op nader te bepalen datum onderling nog uit wie als winnaar van poule 2 doorgaat naar de knock-outfase van het toernooi.

Voor de loting is van toepassing dat de eredivisieteams in de achtste finales niet tegen elkaar kunnen loten en dat zij dus gekoppeld worden aan een top- of hoofdklasser. In alle gevallen spelen de eredivisieteams een uitwedstrijd. Vanaf de kwartfinales wordt vrijgeloot.
Hieronder het resultaat van de loting:

SV Venray – VVV-Venlo
Ter Leede – FC Zwolle
RKHVV – Telstar
The Knickerbockers – FC Twente
Saestum – ADO Den Haag
Be Quick’28 – FC Utrecht
RCL – Heerenveen
Fortuna W/Reiger Boys – Oostkapelle

De wedstrijden voor de achtste finales staan op het programma voor het weekend van 18 en 19 februari 2012.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief