Woensdag 17 april 2024
Twentesport

Vrouwen FC Twente uitgeschakeld in Champions League

Geplaatst op 6 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

KRASNOARMEYSK – De vrouwen van FC Twente zijn er niet in geslaagd om de volgende ronde van de UEFA Women’s Champions League te bereiken. De ploeg van trainer John van Miert speelde van middag in Krasnoarmeysk een verdienstelijke wedstrijd tegen het Russische FC Rossiyanka, maar moest met 1-0 het onderspit delven. Het doelpunt van Fabiana viel in de slotfase. De eerste wedstrijd werd ook door Rossiyanka gewonnen (0-2).

Voorafgaand aan het duel was trainer John van Miert duidelijk: proberen alsnog verder te komen, maar niet door blind aan te gaan vallen. Toch koos Van Miert voor een opstelling die aanzienlijk offensiever was dan die van een week geleden. Door met buitenspelers een nummer tien en een spits te spelen, stonden er in praktijk vier voorwaarts gerichte spelers op het veld. De vrouwen speelden een goede wedstrijd, misschien wel een van de beste in hun bestaan. Het was dan ook onverdiend dat de beloning uit bleef. Hoewel de Russische tegenstander duidelijk een surplus aan kwaliteit heeft, compenseerden de Twentse vrouwen dat met een combinatie van inzet en teamspirit.

De wedstrijd werd gedomineerd door FC Twente, maar toch kreeg FC Rossiyanka de beste mogelijkheden. Namens FC Twente was de sterk spelende Maayke Heuver met enkele afstandsschoten dichtbij de verdiende openingstreffer. Het enige verwijt dat de Tukkers te maken viel, is dat er in de tweede helft te lang getwijfeld werd tussen doordrukken en een doelpunt forceren of genoegen nemen met een eervol gelijkspel. Met name kort na rust waren er mogelijkheden geweest en had het inbrengen van een echte rechtsbuiten de druk nog verder op kunnen voeren. Uiteindelijk koos Van Miert wel voor een extra aanvaller, maar dit gebeurde pas in de slotfase toen al duidelijk was dat FC Twente de volgende ronde niet zou gaan bereiken. In die fase sloeg FC Rossiyanka alsnog toe. Een snelle uitval bracht spits Fabiana in scoringspositie. Een mogelijkheid die de Braziliaanse speelster – die een voor vrouwenvoetbal ongekend bedrag van 150.000 Euro per jaar verdient – niet onbenut liet.

Daardoor verloor FC Twente opnieuw van de Russische opponent. Toch was de nederlaag alleszins eervol te noemen. Rossiyanka behoort tot de Europese top, beschikt over internationale toppers met een schat aan ervaring. FC Twente stelde daar een talentvolle ploeg tegenover, die voor een deel uit tieners bestaat en voor het eerst op het Europese toneel acteerde. Interessant zal zijn te zien hoe de Europese ervaring zich vertaalt naar prestaties in eigen land. Komende week spelen de vrouwen van FC Twente twee duels. Met Telstar – het voormalige AZ – en ADO Den Haag treft het de twee grootste concurrenten. Dan zal duidelijk worden of het Europese avontuur een prachtige ervaring is geweest, of dat de ervaring tot een structurele verbetering van het spelniveau gaat leiden.

Opstelling FC Twente: Van Veenendaal, Minnaar, Mattern, Van de Putte, Nick, Dekker, Heuver, Pieëte, Roetgering, Van de Sande (83’ De Kort), Munsterman.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief