Vrouwen FC Twente verslaan FC Utrecht

Geplaatst op 9 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het vrouwenelftal van FC Twente heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen afgesloten met een overwinning. In de eigen Grolsch Veste zorgde Marlous Pieëte er halverwege de tweede helft voor dat FC Twente het duel met het kleinst mogelijke verschil wist te winnen.

Voor rust bood het duel nauwelijks vermaak voor de toeschouwers. Alleen in de openingsfase, waarin FC Twente via Ashley Nick en Marlous Pieëte een tweetal kansen kreeg, was er sprake van gevaarlijke aanvallen. Pieëte was voor rust nog een keer gevaarlijk, maar wist niet verder te komen dan een schot in het zijnet. Wat de bezoekers uit Utrecht er tegenover stelden was teleurstellend. Duidelijk op zoek naar een punt beperkte de ploeg zich tot verdedigen.

Na rust ging FC Twente nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. De ploeg kreeg daar voor halverwege de tweede helft de passende beloning. Op aangeven van invaller Joyce Mijnheer kon Pieëte de score openen. Vanaf de 1-0 werd het duel leuker omdat FC Utrecht eindelijk besloot de ultra defensieve tactiek op te geven.

Hoewel Utrecht op zoek was naar de gelijkmaker en daar ook kansen voor kreeg, waren er ook voor FC Twente mogelijkheden. Beide ploegen gingen slordig met de kansen om, waardoor het duel eindigde in 1-0.