Winnend FC Twente geeft hoop op mooi voetbalseizoen

Geplaatst op 7 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

BREDA – Dankzij een benutte strafschop van Marc Janko heeft FC Twente vanmiddag haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen met een magere zege afgesloten. Desalniettemin zorgde de ploeg bij vlagen voor een prima vertoning. De eerste helft leken de Tukkers met soeverein spel een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Na de rust legde NAC meer risico en opportunisme aan de dag, waardoor Twente alsnog met de schrik vrij kwam.

De hand van Co Adriaanse brengt in ieder geval goede hoop op een mooi voetbalseizoen. Dat uitte zich vooral in de eerste helft, waarin de ploeg met verzorgd positiespel het opgejaagde offensief van NAC eenvoudig uitspeelde. Niet alleen in de verdediging, maar ook op het middenveld en in de voorhoede zorgden de Tukkers voor prima combinaties. Zonder bal zette Twente snel druk. Het geheel zorgde voor een vermakelijke eerste helft. NAC ging mee in het tempo van de Enschedese club, maar kwam kwaliteit tekort.

Na een klein half uur kwam Twente, doordat Jordi Buijs onbesuisd Peter Wisgerhof onderuit haalde, via een penalty van Marc Janko op voorsprong, maar dat had al veel eerder het geval moeten zijn. Zo creëerde Bryan Ruiz, na een individuele actie, een goede kans. Luuk de Jong liet de breedte pass vanaf de achterlijn slim lopen, maar Berghuis, die zichzelf goed vrij liep, leek te schrikken en schoot over. Vlak voor rust faalde Wisgerhof, die ook in verdedigend opzicht een matige wedstrijd speelde, op een uitstekende voorzet van Ruiz.

Na de rust was er weinig meer over van de vermakelijke wedstrijd in de eerste helft. Pas toen NAC jongeling, publiekslieveling en voorbereidingstopscorer Alex Schalk binnen de lijnen bracht, kwam er weer wat meer pit in het duel. NAC zette aan en was dichtbij via Schalk. Twente kreeg meer ruimte en had via Landzaat, die een voorgelegde bal van Steven Berhuis schampte, de marge moeten uitbreiden. De geringe voorsprong bracht de wedstrijd in een spannende slotfase. Het Twentse gevaar kwam via invaller Ola John, de Bredase kans via Schalk. Het bleef bij 1-0. En dat is over de gehele wedstrijd een terechte uitslag in de seizoensopening van beide clubs.

Scoreverloop: 27. Janko 0-1 (penalty)
Geel: Tiendalli, Janssen
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Koenders, Luijckx, Buijs (86. Bayram), Schilder, Bonevacia, Gorter, Gudelj (68. Kolk), Jozefzoon (68. Schalk), Amoah, Lurling
FC Twente: Boschker, Cornelisse, Wisgerhof, Bengtsson, Tiendalli, Brama, De Jong, Janssen, Ruiz (76. Landzaat) Janko (66. Bajrami), Berghuis (84. John)