Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Zenit morgenavond zonder Kerzhakov

Geplaatst op 9 maart 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het ontbreken van Aleksandr Kerzhakov was tijdens de persconferentie het belangrijkste nieuwtje waar Luciano Spalletti (foto), trainer van Zenit Sint-Petersburg mee kwam. Voor het overige beperkte de Italiaan, in 2006 en 2007 in eigen land verkozen tot trainer van het jaar, zich tot de gebruikelijke vriendelijkheden richting de aanstaande opponent.

Het ligt voor de hand de persconferentie van Zenit te vergelijken met die van Rubin Kazan, enkele weken geleden. Daar waar Kurban Berdyev een ongeïnteresseerde indruk maakte en het hele optreden van Kazan weinig indrukwekkend was, oogde de presentatie van Spalletti en zijn staf vele malen indrukwekkender. Geroutineerd werd de pers te woord gestaan. “Elke trainer bekijkt beelden van zijn aanstaande tegenstander’, vertelde Spalletti. “In de wedstrijd tegen Inter Milaan maakte FC Twente een goed georganiseerde indruk’, was de lof die FC Twente werd toebedeeld.

Zenit Sint-Petersburg is met achttien spelers naar Nederland gekomen. Daarvan zijn er zeventien inzetbaar. Spits Aleksander Kerzhakov was volgens Spalletti niet fit. Tijdens het eerste deel van de training beperkte hij zich ook tot het lopen van rondjes. Toch was de manier waarop hij dat deed dusdanig, dat het zomaar zou kunnen zijn dat Spalletti niet het achterste van zijn tong had laten zien. Het zou namelijk zomaar kunnen dat de Italiaan zijn topspits als troefkaart achter de hand houdt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief