Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Bekeruitschakeling voor Heracles Almelo door tiental van Cambuur

Geplaatst op 16 december 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 CF4A0201ALMELO – Heracles Almelo is kansloos uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. Tegen Cambuur Leeuwarden, dat meer dan een uur met tien man speelde, gingen de Almeloërs met 3-0 onderuit.

Nadat Heracles Almelo in 2012 de bekerfinale bereikte, spreekt de club elk jaar de ambitie uit ver te komen in het bekertoernooi. Tegen Cambuur Leeuwarden slaagden de Almeloërs er geen moment in die ambitie op het veld tot uitdrukking te brengen. Het waren de Friezen die in tegenstelling tot de thuisploeg wel leken te beseffen wat er op het spel stond. Daarnaast voetbalden de Friezen ook veel gemakkelijker dan Heracles, dat opnieuw met zichzelf overhoop leek te liggen. Afgelopen vrijdag tegen Dordrecht zat er ook al geen lijn in het spel van de thuisclub.

Met een prachtig schot, dat ver buiten bereik van Dennis Telgenkamp in de kruising verdween, opende Mohamed El Makrini na een kwartier de score. Daarmee bevestigde de aanvoerder van de Leeuwarders dat Cambuur simpelweg beter voetbal speelde. Tien minuten later leek de wedstrijd te kantelen. De doorgebroken Thomas Bruns werd door Lucas Bijker afgestopt. Voor scheidsrechter Braamhaar reden de verdediger met rood te straffen. Uiteindelijk bleek de veldverwijzing eerder een straf voor Heracles. Want doordat de tien Friezen zich terugtrokken, moesten de Almeloërs plotseling het spel gaan maken. Dat bleek veel te veel gevraagd. In praktijk was Heracles, ondanks goede bedoelingen, absoluut niet in staat om van de overtal situatie te profiteren.

Sterker nog, de tien Leeuwarders verdubbelden kort na rust, via opnieuw El Makrini, de voorsprong. Toen Calvin Mac Intosh nog binnen het uur de 0-3 binnen schoot, was de wedstrijd beslist en het bekeravontuur voor de formatie van coach John Stegeman (foto) voor dit seizoen voorbij. De Almeloërs kunnen zich volledig gaan richten op handhaving in de competitie. Een opgave die, gezien de laatste wedstrijden, geen gemakkelijke zal worden.

Heracles Almelo – Cambuur Leeuwarden 0-3(0-1)
15. El Makrini 0-1, 52. El Makrini 0-2, 60. Mac Intosh 0-3

Scheidsrechter: E.Braamhaar
Rode kaart: 24. Bijker (Cambuur Leeuwarden)

Heracles Almelo: Telgenkamp; Koenders (55. Weghorst) Te Wierik, Veldmate, Aktaou, Bruns, Bel Hassani, Fledderus, Tannane, Avdic, Linssen (65. Navratil).

Cambuur Leeuwarden: Seinstra, Droste, Mac Intosch, Reijnen, Bijker, El Makrini (75. Steblecki), Bakker, Barto, Schet (26. Andriuskevicus), Vd Streek, Rusnak (64. Narsingh).

Foto: De rode kaart, het moment waarop het voor Heracles Almelo mis ging (Herman oude Alink/Sportfoto RegioTwente)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief