Beloften Heracles deklasseren Ajax

Geplaatst op 26 januari 2011 door   ·   Geen reacties

24 januari 2011
ALMELO – De beloften van Heracles Almelo hebben vanavond een meer dan verdiende 2-0 zege geboekt op Jong Ajax. In het Polman Stadion, waar de Amsterdammers niets in te brengen hadden, zette Marko Vejinovic (foto) zijn ploeg al vroeg op 1-0. Nadat Heracles vervolgens een scala aan kansen mistte, zette Glynor Plet de stand na rust op 2-0. Een kwartier voor tijd kreeg Vejinovic, die zich tot dan toe manifesteerde met zijn prima spel, zijn tweede, overtrokken gele kaart. Gevolgen voor speeltijd in het eerste elftal heeft dit echter niet. Alleen voor de beloftencompetitie krijgt hij een wedstrijd schorsing.

Na negentig minuten stond het 2-0 in Almelo, maar dit had net zo goed 4-0 kunnen zijn. Het dramatisch verdedigende Ajax werd weg gespeeld door Heracles. Voor rust verzuimde de Almelose ploeg tot drie keer toe de score verder uit te breiden. Daardoor bleef het in de tweede helft lange tijd onnodig spannend. Nadat Plet, die alleen op de doelman afstevende, de 2-0 binnen werkte was de buit definitief binnen. Hoewel Vejinovic twintig minuten voor tijd het veld moest verlaten, omdat hij de bal in de ogen van de arbiter weg gooide, kon Ajax hier niet van profiteren. Heracles had een makkelijke avond, Ajax kon de grote naam van weleer niet waarmaken.

Scoreverloop: 2. Marko Vejinovic 1-0, 58.Glynor Plet 2-0
Rood: 75. Marko Vejinovic, na twee keer geel
Heracles Almelo: Hengelman, Te Wierik, Reekers, Ter Horst, Jallo, Rienstra, Vejinovic, Bruns (81. Nieuwboer), Almubaraki, Plet, Houtkoop (77. Mannes).