Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Excelsior – Heracles Almelo 3-1 (1-1) – Analyse door Tim Niemantsverdriet

Geplaatst op 31 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

Linssen‘Ik vond de manier waarop Heracles in de tweede helft speelde, vergelijkbaar met de situatie waarin Roda JC en NEC aan het eind van vorig seizoen speelden. De Almeloërs speelden totaal zonder geloof in een goed resultaat.

Excelsior speelde wel lekker voetbal, maar de reden daarvoor was dat de Rotterdammers in het zadel werden geholpen door de zwakte van Heracles. Als Excelsior namelijk een wat sterkere tegenstander treft, dan krijgen ze het lastiger. Heracles deed alleen in de eerste tien minuten leuk mee, daarna speelde het elftal een verloren wedstrijd. Dat was best schrijnend, want de gasten kregen de openingstreffer cadeau. Dan verwacht je dat ze dat wat mee doen, dat een elftal dan doordrukt, maar dat was niet het geval bij Heracles. De openingstreffer leek niks met het team te doen. Het leek alsof Heracles voor de wedstrijd al geen geloof had in een goed resultaat. Ik kreeg tenminste een beetje een lethargische indruk bij de ploeg.

Bryan Linssen was de enige speler van de Almeloërs waarbij ik het idee het dat hij tenminste wat probeerde. Hij bracht ook niet veel, maar hij had wel de intentie. Hij scoorde een voldoende. Verder vond ik niemand zijn niveau halen. Dennis Telgenkamp, die aan de doelpunten niet veel kon doen, maakte ook geen sterke indruk op mij.

Ik benoem Jeff Stans tot Man of the Match. Buiten zijn treffers om speelde hij een goede pot. Als amusementswaarde geef ik een zeven. Het eerste uur was leuk met doelpunten, fouten en een strafschop, maar het laatste half uur was wat minder. Excelsior controleerde daarin en Heracles kon niks.’

 

 

Excelsior – Heracles Almelo 3-1 (1-1)
Scoreverloop:
10. Avdic 0-1,32. Stans 1-1(pen.), 48. Stans 2-1, 56. Van Mieghem 3-1

Arbiter: Kamphuis
Geel: Zomer (Heracles) Stans, Auassar (Excelsior)
Toeschouwers: 3.149

Amusementswaarde: 7
Man of the Match: Jeff Stans
Sterren: –

Opstellingen:
Excelsior:
Damen, Karami, Fischer, Van Diermen, Brito (55. Kuipers), Stans (82. Vermeulen), Kruys, Auassar, Botaka, Van Weert (66. Gouriye), Van Mieghem.

Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer (39. Koenders), Aktaou, Cziommer, Pelupessy, Bel Hassani (66. Bruns), Linssen, Avdic (71. Weghorst), Fledderus.

Tim Niemantsverdriet is journalist namens het Algemeen Dagblad.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief