Zondag 16 juni 2024
Twentesport

FC Utrecht–Heracles 1-1 (1-0) – Analyse door Ard Schouten

Geplaatst op 19 februari 2011 door   ·   Geen reacties

De wedstrijd begon zoals ik het had verwacht. Vol druk van FC Utrecht. Dit resulteerde al vroeg in een doelpunt, maar toen kwam het oude Utrecht euvel weer omhoog. De ploeg heeft moeite om de wedstrijd te maken tegen, met alle respect, kleinere ploegen. Heracles kroop iets meer uit haar schulp en kreeg een paar prima mogelijkheden. Utrecht heeft het traditioneel ook altijd lastig met het van positie wisselende middenveld van de gasten.

Na rust kon Utrecht nog moeilijker het spel maken en Heracles ging met druk naar voren voetballen. Toch had ik het eerste deel van de tweede helft niet het gevoel dat Heracles een doelpunt zou gaan maken. In de laatste tien minuten, toen niemand van Utrecht meer kon lopen, roken de Almeloërs hun kans en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Uiteindelijk had Heracles zelfs nog een kans op de volle winst, maar dat zou een teveel van het goede zijn geweest.

Voor de amusementswaarde geef ik een vijf. Het was een slechte wedstrijd van beide kanten. Beide doelpunten waren het hoogtepunt. Als Man of the Match kies ik voor Fledderus (foto). Die speelde een prima wedstrijd. Sterren deel ik niet uit. Ik wil wel een compliment maken voor het middenveld van Heracles. Dat vond ik gisteren sterk spelen.

FC Utrecht-Heracles 1-1 (1-0)

Amusementswaarde: 5
Sterren: geen
Man of the Match: Mark Jan Fledderus

Scoreverloop: 3. Van Wolfswinkel 1-0, 89. Cairo 1-1
Scheidsrechter: Winter
Gele kaarten: vdMaarel, Strootman (Utrecht) en Maertens (Heracles)
Toeschouwers: 19000
Opstellingen
FC Utrecht: Vorm, Van der Maarel (46. Markiet), Vorstermans, Wuytens, Nesu, Duplan, Strootman, Asare (21. Maguire), Lensky (60. Nijholt), Mertens, Van Wolfswinkel

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden (88. Rienstra),  Looms, Quansah (83.Rienstra), Overtoom, Fledderus, Douglas (83.Cairo), Armenteros, Everton (46. Vejinovic).

Rapporteur Ard Schouten is verslaggever van het Algemeen Dagblad

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief