Zondag 21 juli 2024
Twentesport

FC Utrecht-Heracles 2-2 (1-2) – Analyse door Frank Wielaard

Geplaatst op 20 september 2011 door   ·   2 Reacties

‘Heracles speelde voor de rust goed. De Almeloërs combineerden beter dan Utrecht, speelden beter positiespel. Het is goed dat dat dat in uitwedstrijden doen, want dat kan effectief zijn tegen ploegen als Utrecht. Maar de thuisclub kwam op 1-0 en dat was dus onverdiend. Daarna ging het langzaam maar zeker wat minder en soms werd het slecht. Heracles maakte veel fouten, net als trouwens Utrecht. Toch werd het 2-2 en had het kunnen eindigen in 2-3, als niet Eric Braamhaar een doelpunt van Heracles afkeurde. Niemand snapte dat, Peter Bosz was boos, maar de vierde man Bekebrede had een overtreding gezien van Plet. Dat was op tv duidelijk te zien en bleek dus achteraf een terechte beslissing te zijn van Braamhaar die echter Bosz hoorde razen, maar hem niet op de bon slingerde, omdat hij de trainer van Heracles, zoals hij na afloop vertelde, even de ruimte wilde geven voor zijn woedeuitbarsting. Ik vond Overtoom goed spelen en Lerin Duarte als plaatsvervanger van Vejinovic ook. Laat ik hem tot Man of the Match benoemen, want hij speelde goed, nam de rol van Vejinovic goed over en deed weinig fout. wat ik ook waardeerde van Duarte was zijn ijver tot het eind.’

FC Utrecht – Heracles 2-2 (1-2)
19. Gerndt 1-0, 31. Quansah 1-1, 36. Plet 1-2, 53. Asare 2-2.
Scheidsrechter: Van Sichem , gele kaart: Oar (FC Utrecht), toeschouwers: 18.350

Amusementswaarde: 5
Sterren: —
Man of the Match: Duarte (Heracles)

Opstellingen. FC Utrecht: Van Dijk; Bovenberg, Nilsson, Heerings; Zullo (46. Bulthuis), Martensson (66.Kali), Asare, Sneijder; Gerndt, Mulenga, Oar (76.Boldewijn).
Heracles Almelo: Pasveer; Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms; Quansah, Overtoom, Duarte; Armenteros, Plet (80. Douglas), Everton (71. Vejinovic).

Frank Wielaard is verslaggever voor de NoS

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jeroen says:

    Sorry Frsnk Wielaard, voor amusementwaarde een onvoldoende. Ik weet niet waar jij naar gekeken hebt, mogelijk naar de schoonheid van de vrouwen op de tribune, die vond hij blijkbaar maar zeer matig, daarom een 5. Ik heb tot de laatste minuut op het puntje van mijn stoel gezeten, want beide teams gingen voor de volle winst. Het kon alle kanten op en daarvoor zit je toch op de tribune!De neutrale toeschouwer heeft een leuke pot voetbal gezien, niet van een enorm hoog nivo, maar wel twee op de aanval spelende teams, wat wil je nog meer! Als dat geen amusement is die een hoge waardering verdient weet ik het niet meer.

  2. Jeroen says:

    PS Duarte krijgt de titel “man of the match” ook hier hebt nu niet goed opgelet. Duarte stond bij de 2-2 gewoon te slapen, hij en Looms lieten Asara zo vrij als een vogel staan zodat hij kinderlijk eenvoudig de gelijkmaker kon inschieten. Ook Duarte is debet aan het gelijke spel, hij moet vooral in het meeverdedigen veel scherper worden en laat regelmatig zijn man lopen. Dus onterecht MoM.
Archief