Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Feyenoord – Heracles Almelo 2-1 (2-0) – Analyse door Mikos Gouka

Geplaatst op 19 oktober 2014 door   ·   1 Reactie

telgenkamp tegen fey‘Feyenoord was de gehele wedstrijd heer en meester, maar liet na om vier of vijf doelpunten meer te maken. Daardoor bleef het gevaarlijk, omdat Heracles tot de allerlaatste minuut een wending in de wedstrijd had kunnen realiseren, ondanks het vrij eenzijdige wedstrijdbeeld.

Heracles kreeg een paar kansen in de wedstrijd. Zo pakte Kenneth Vermeer een kopbal van Wout Weghorst en kreeg Brian Linssen een grote kans. Maar verder heeft Heracles geen kansen gehad en dus ook geen kans op een goed resultaat. Feyenoord daarentegen liet het na om de wedstrijd veel eerder in het slot te gooien. De Rotterdammers speelden niet eens sterk, maar kregen kansen om met 5-0 te gaan rusten. Daarom was het geen enerverende wedstrijd, die de mensen nog lang zal bij blijven.

Heracles gaat een lastig vervolg van de competitie tegemoet . De Almeloërs zullen het met een groepje ploegen als Excelsior, Dordrecht en NAC moeten gaan uitvechten. Tegen die clubs en dan vooral in thuiswedstrijden zullen de punten gepakt moeten worden. Met strijd is het dan ook wel mogelijk denk ik. Heracles is een voetballende ploeg, met voetballers als Bruns, Linssen en Tannane, maar als je onderin speelt zal er ook veel strijd geleverd moeten worden.

Ik geef Dennis Telgenkamp een ster. Ik ken hem eerlijk gezegd niet zo goed. Van de reservekeeper Renze Fij had ik zelfs nog nooit gehoord. Maar Telgenkamp keepte sterk. Aan de tegentreffers kon hij niks doen en hij heeft toch zeker drie zekere treffers voorkomen van Feyenoord.’

Feyenoord-Heracles Almelo 2-1 (2-0)
Scoreverloop
: 12. Manu 1-0, 19. Manu 2-0, 63. Veldmate 2-1 (pen.)

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Clasie (Feyenoord) Te Wierik (Heracles)
Toeschouwers: 44.500

Amusementswaarde: 6
Man of the Match: Elvis Manu
Sterren: Telgenkamp (1 ster)

Feyenoord: Vermeer, Wilkshire, Nelom, Mathijsen (48. Steenvoorden), Kongolo, Toornstra, Immers, El Ahmadi, CLasie, Manu (77. Boëtius), Kazim-Richards.

Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik (90. Schenkeveld), Koenders, Veldmate, Fledderus, Cziommer (28. Bel Hassani), Bruns, Pelupessy, Tannane (84. Gyasi), Weghorst, Linssen

Mikos Gouka is journalist namens het Algemeen Dagblad.

(foto René Hummel)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Je kunt Telgenkamp gerust tot de grotere clowns van de Eredivisie rekenen. Hoe vaak zie je een keeper de ballen met zijn platte handen uit de goal vliegenmeppen ? Kom op zeg, hij is ook minstens vijf kilo te zwaar. Waarom huurt Heracles Erwin Mulder niet van Feyenoord ? Ook geen topper, maar dit kan toch niet ?
Archief