Heracles-Ajax 2-3 (1-1) – Analyse door Wim Neeskens

Geplaatst op 11 september 2011 door   ·   Geen reacties

‘In de eerste helft was Heracles gelijkwaardig aan Ajax en kreeg ook enkele mogelijkheden. De 1-0 voorsprong was verdiend. De gelijkmaker van Ajax kort voor de rust had niet mogen vallen. Daar zat doelman Pasveer fout. Ik reken hem dat niet aan want hij had ook enkele goede reddingen. Maar na de rust leidde weer een fout van hem de 1-2 in. En toen was de wedstrijd verloren. Het zakte weg en voorin was Heracles gisteren niet sterk. De aanvalles brachten te weinig.
Toch geef ik voor de amusementswaarde een 7. Ik heb bij vlagen best wel genoten. Willie Overtoom is mijn Man van de Wedstrijd. Hij speelde goed en nadert weer zijn oude vorm. Hij krijgt ook een ster.
Als de scheidsrechter een cijfer zou moeten krijgen bij deze rapportage, had ik hem een vijfje gegeven. Hij gaf een rode kaart aan Ebecilio en dat was onterecht en hij had Heracles voor de rust een strafschop moeten geven, toen Van der Linden in kansrijke positie werd vastgehouden.’

Heracles-Ajax 2-3 (1-1)
Scoreverloop: 31. Overtoom 1-0, 45+1. De Jong 1-1, 64. De Jong 1-2, 81. Sulejmani 1-3, 89. Plet 2-3