Heracles Almelo – FC Groningen 2-1 (1-0) – Analyse door Michel Steggink

Geplaatst op 16 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

Heracles was de eerste helft heer en meester. Ze speelden hun vertrouwde veldspel. Met name Lerin Duarte was heel dreigend. Hoewel FC Groningen niets te vertellen had was het bij rust toch maar 1-0.

Na rust kantelde de wedstrijd, doordat FC Groningen iets eerder druk ging zetten. Daarmee bootsten ze het spel van Heracles van de eerste helft na. Doordat de beide backs van Groningen verder naar voren speelden, kon de ploeg meer druk naar voren zetten. Hierdoor moest Heracles terug en kon het niet meer zo dreigend zijn. Hoewel FC Groningen niet echt dreigend werd,  raakte Heracles daardoor wel de controle over de wedstrijd kwijt. Net toen ik het idee had dat Heracles onder de druk uit zou komen en weer wat gevaarlijker werd, was er de afgeslagen corner. Looms wilde terugspelen, deed dat verkeerd waardoor Suk de vrij op Pasveer af kon en de 1-1 scoorde.

Het spelbeeld kantelde na de 1-1. Drie minuten na de gelijkmaker was er weer een kans voor Suk die nu voorlangs schoot. Voor hetzelfde geld had Heracles in die paar minuten de wedstrijd volledig uit handen kunnen geven. Groningen probeerde veel druk te zetten en uit een counter stuurde Everton Overtoom de diepte in. Die ging op snelheid het zestienmetergebied in en schoot de bal in de lange hoek. Vanaf de 2-1 had Heracles het duel weer onder controle en behaalde het een, op basis van de eerste helft, verdiende overwinning. Het had ook anders kunnen aflopen. Ik vond het lijken alsof Heracles in een fase in de tweede helft wat gemakzuchtig en slordig speelde. Ze hadden veel onnodig balverlies en raakten daardoor de regie over de wedstrijd kwijt.

Ik geef de wedstrijd een 7 wat amusementswaarde betreft.  Als man van de wedstrijd kies ik voor Lerin Duarte. Hij speelde met name in de eerste helft sterk. Na de blessure van Vejinovic kwam Everton in de ploeg en moest Duarte een linie naar achteren waardoor hij minder gevaarlijk kon zijn. Sterren geef ik aan Duarte en Armenteros.

Heracles Almelo – FC Groningen 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 29. Duarte 1-0, 73. Suk 1-1, 80. Overtoom 2-1
Scheidsrechter: Janssen
Gele kaart: Quansah, Overtoom (Heracles Almelo)
Burnet, Van Dijk, Kappelhof (FC Groningen)