Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Heracles Almelo – FC Groningen 2-1 (1-0) – Analyse door Rene Roord

Geplaatst op 16 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

Heracles was een uur lang FC Groningen de baas. De ploeg begon goed, met veel druk op de bal en was de eerste helft duidelijk de betere. FC Groningen kreeg geen vat op de wedstrijd. Met name Willy Overtoom en Lerin Duarte wisten zich te onderscheiden. Het wachten was dan ook op de 1-0. Die kwam er ook, door een fantastische knal van Duarte. Vervolgens ging Heracles verder. FC Groningen probeerde meer grip te krijgen, maar wiste geen kansen te creëren. Heracles kon de wedstrijd eenvoudig controleren.

Vervolgens was er de blunder van Looms, waarna de wedstrijd leek te kantelen. FC Groningen kreeg nog een tweetal kansen, voordat Heracles zich herpakte. Pieter Huistra maakte vervolgens een tactische fout om door te willen drukken. Heracles kwam via de buitenkant door en besliste de wedstrijd.

Ik vond Heracles duidelijk beter dan FC Groningen. De fout van Looms had Heracles de wedstrijd kunnen kosten. FC Groningen gaf het uiteindelijk zelf weg, door niet in de organisatie te spelen waardoor Heracles vanuit een counter kon scoren via Overtoom. Hem vind ik een verrijking voor elke eredivisieclub.

De wedstrijd geef ik een 7. Het was leuk en spannend. Sterren zijn er voor Duarte en Overtoom, waarbij ik de laatste kies als ‘man van de wedstrijd’. Dit mede omdat hij degene is die er voor zorgt dat Heracles de wedstrijd wint.

Heracles Almelo – FC Groningen 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 29. Duarte 1-0, 73. Suk 1-1, 80. Overtoom 2-1
Scheidsrechter: Janssen
Gele kaart: Quansah, Overtoom (Heracles Almelo)
Burnet, Van Dijk, Kappelhof (FC Groningen)
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd:
Willy Overtoom
Sterren: Overtoom en Duarte, (beide 1x)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van de Linden, Looms, Quansah, Overtoom (90+2 Te Wierik),Vejinovic (55. Everton), Armenteros, Plet (81. Bruns), Duarte.
FC Groningen: Van Loo, Kappelhof, Van Dijk, Ivens, Burnet, Bacuna (83. Bos), Kieftenbeld, Andersson, Sparv, Tadic, Texeira (64. Suk).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief