Heracles Almelo – NAC Breda 2-1 (0-1) – Analyse door Willem Neeskens

Geplaatst op 14 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

Heracles behaalde een verdiende overwinning in een wedstrijd met een matige eerste helft en een tweede helft die beter was. Ze werden daarbij wel geholpen door de scheidsrechter. De gelijkmaker kwam uit een strafschop die absoluut geen penalty was. Voor rust was er wel een 100% strafschopsituatie. De strafschop was een goedmakertje. Ik vond de scheidsrechter een drama. Heracles had vandaag het geluk dat het mee zat, maar voor hetzelfde geld kan het de volgende keer ook tegen zitten.

De eerste helft was matig, er gebeurde erg weinig een paar kleine kansjes. Het werd 1-0 voor NAC door een doelpunt van Matthew Amoah. NAC had mazzel dat zowel Kees Luijckx als Milano Koenders geen tweede gele kaart kregen. De trainer van NAC was zo slim om beide spelers te wisselen, anders had zijn ploeg met negen man gestaan. Na de 1-1 maakte Heracles een schitterende 2-1.

Ik vond dat Heracles zich achterin goed staande hield. Met name Tim Breukers liet zien van toegevoegde waarde te zijn. Van mij had Plet al eeder de zeer matige Douglas mogen vervangen. Vlak voor tijd werd het nog spannend, maar door de heel goed keepende Pasveer bleef het bij 2-1. Volgende week krijgt Heracles Feyenoord op bezoek. De overwinning op NAC moet de ploeg het nodige vertrouwen geven.

Ik heb Remko Pasveer als man van de wedstrijd gekozen. De wedstrijd zelf geef ik een 7-. Sterren zijn er voor Pasveer en Rienstra die als verdediger sterk speelde.

Heracles Almelo – NAC Breda 2-1 (0-1)
31. Amoah 0-1, 66. Overtoom 1-1 (pen.), 77. Everton 2-1