Woensdag 23 oktober 2024

Heracles Almelo verliest in slotfase van koploper PSV

Geplaatst op 9 november 2014 door   ·   3 Reacties

375x250-hoa-CF4A3704 telgenkamp in noodALMELO – Heracles Almelo heeft zondagmiddag een zure nederlaag geleden tegen PSV. Op het eigen kunstgrasveld stond het lang 1-1 door doelpunten van Oussama Tannane en Luuk de Jong, maar in de blessuretijd schoot Karim Rekik, na een fout van doelman Dennis Telgenkamp (foto), de koploper naar een late overwinning.

De wedstrijd kwam langzaam op gang in Almelo en in de beginfase viel er dan ook weinig te genieten voor het publiek in het Polman Stadion. PSV-aanvoerder Giorginio Wijnaldum zag een stift op het dak van het doel belanden en namens de thuisploeg schoot Simon Cziommer, na een afgeslagen corner, twee meter naast. De bezoekers uit Eindhoven hadden vervolgens het meeste balbezit, maar het was Heracles dat na een klein half uur op voorsprong kwam. Oussama Tannane mocht op ruim 25 meter van het doel aanleggen voor een vrije bal en de jonge Marokkaan verraste PSV-doelman Jeroen Zoet met een hard, zwabberend schot. Zoet kon de bal niet klemmen, waarna de rebound een prooi was voor Bryan Linssen. De rappe vleugelaanvaller, die vorige week ook al drie maal het net vond in Deventer, schoot zijn ploeg via de binnenkant van de paal op voorsprong: 1-0.

Twee minuten later was de huidige koploper van de Eredivisie al dichtbij de gelijkmaker, maar Maher vond met een harde schuiver Heracles-goalie Dennis Telgenkamp op zijn weg. Nadat Iliass Bel Hassani een schot rakelings langs de kruising zag vliegen en aan de andere kant Memphis Depay een mooie solo niet wist te bekronen met een doelpunt, leken de Heraclieden met een voorsprong aan de thee te kunnen. Na een, op het oog onschuldige, lange bal kopte Jeroen Veldmate de bal echter in de voeten van Depay, die de bal vervolgens simpel breed kon leggen op Luuk de Jong. De voormalig aanvaller van FC Twente bleef rustig en verschalkte Telgenkamp in de korte hoek, waardoor er een 1-1 ruststand op het scorebord stond vermeld.

De tweede helft leek op een kopie van het eerste half uur van de wedstrijd. Na dik vijftig minuten spelen volleerde Linssen, na een afgeslagen vrije bal, van dichtbij hoog over, maar voor de rest gebeurde er bar weinig op het kunstgrasveld in Almelo. Heracles zakte in en liet PSV het spel maken, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van Philip Cocu pas in de slotfase. Depay speelde tijdens een snelle uitbraak van PSV de aan de rechterkant volledig vrijstaande De Jong aan door de lucht, die vanaf de punt van het zestienmetergebied zijn volley uiteen zag spatten op de lat. Vervolgens was Tannane dicht bij een doelpunt, maar zijn schot belandde in het zijnet. Kort daarna redde Veldmate zijn ploeg, toen hij een eigen doelpunt van de ingevallen Joey Pelupessy voorkwam, door op de doellijn de bal weg te werken. In diezelfde minuut misten kopballen van Karim Rekik en De Jong kracht en de juiste richting.

PSV bleef aanzetten en Heracles loerde op de counter. Linssen (over) en Depay (rakelings naast) zagen hun schoten van buiten het strafschopgebied geen doel treffen en de wedstrijd leek te eindigen in een 1-1 gelijkspel. In de blessuretijd kon Telgenkamp een corner echter niet klemmen, waarna in de kluts PSV-verdediger Rekik zijn ploeg naar de overwinning schoot. Heracles staat na de nederlaag nog steeds op de een-na-laatste plek van de vaderlandse voetbalcompetitie.

Heracles Almelo – PSV 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 29. Linssen 0-1, 45. De Jong 1-1, 90+2. Rekik 1-2
Toeschouwers: 8.437
Scheidsrechter: R. Liesveld
Gele kaarten: Veldmate, Telgenkamp (Heracles)
Opstelling Heracles Almelo: Telgenkamp; Koenders, Te Wierik, Veldmate, Aktaou; Cziommer (73. Pelupessy), Bel Hassani, Bruns (87. Sibum); Linssen, Weghorst (77. Avdic), Tannane
Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Maher, Guardado; Narsingh (70. Locadia), De Jong, Depay