Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Heracles Almelo – Willem II 1-3 (0-1) – Analyse door Folkert Velten

Geplaatst op 26 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

armenteros‘Heracles speelde een kansloze wedstrijd tegen Willem II. Er ontbrak negentig minuten lang bezieling in de ploeg en die leed daardoor een terechte nederlaag.

Ik vind het lastig om het probleem te benoemen bij Heracles, maar een gebrek aan zelfvertrouwen speelt een belangrijke rol. Als je hekkensluiter bent en Willem II ontvangt dan moet je vechten en de mouwen opstropen. Het stadion zat vol en het publiek stond er achter. Maar dat vechten heeft Heracles helemaal niet gedaan. Willem II is een concurrent maar speelde twee klassen beter dan de Almeloërs, terwijl Willem II nog niet eens voluit speelde leek het. Vooral voor rust speelden de gasten rustig. Willem II vond ik overigens wel een leuke ploeg.

Wat Heracles ook beter kan laten, is het zeuren op de arbitrage. Als je niet in de wedstrijd zit, moet je knokken, in plaats van de arbitrage er bij te betrekken. Verder is het niveau wat Brian Linssen haalde inherent aan de situatie bij Heracles. Afgelopen seizoen was hij de absolute smaakmaker, maar dit seizoen lijkt hem niets meer te lukken. Tegen Willem II heeft hij ook geen bal goed geraakt. Het is aan Heracles om de instelling zodanig te veranderen, dat er in wedstrijden als deze geknokt gaat worden.

Samuel Armenteros (foto) was de absolute Man of the Match. Met twee doelpunten leidde hij de Tilburgers langs Heracles, dus dan ben je belangrijk. Als amusementswaarde ken ik een zesje toe.’

Heracles Almelo – Willem II 1-3 (0-1)
Scoreverloop:
21. S. Wuytens 0-1, 57. Armenteros 0-2, 74. Armentros 0-3, 77. Tannane 1-3

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter:
Edwin van de Graaf
Gele kaarten:
Bruns (Heracles)

Opstelling Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Koenders, Veldmate, Fledderus; Bruns (80. Paljic), Pelupessy (69. Avdic), Cziommer (63. Bel Hassani); Tannane, Weghorst, Linssen.

Opstelling Willem II: Lamprou; Heerkens, D. Wuytens, Peters, Heymans; Messaoud, S. Wuytens, Haemhouts; Ben Sahar (82. Vicento), Armenteros (87. Braber), Ondaan (70. Andrade).

 

 

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Folkert Velten

Voormalig prof-voetballer van Heracles. Is thans trainer van Blauw Wit Holten.

Reacties (0)
Archief