Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Heracles begroot uitgaven op bijna 9,2 miljoen euro

Geplaatst op 8 september 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo gaat goed met haar business-leden om. Op een speciale avond, gepresenteerd door Ronald van der Geest, de NOS-verslaggever, werden de nieuwe spelers voorgesteld en kregen de leden alles te horen van trainer-coach Peter Bosz en werden ze door penningmeester Hans Bredewoud op de hoogte gehouden over de afdeling financiën.
Voorzitter Jan Smit  liet weten dat Heracles de zaken goed op orde heeft. De commerciële afdeling moeten een gat van twee ton door lagere opbrengsten uit de TVgelden zien te dichten. Er is een potje van 1,5 ton om spelers aan te trekken, maar de spelersgroep, nu 24 man sterk, kan pas in de winterstop eventueel uitgebreid worden. Aan de uitgavenkant is een bedrag begroot van bijna 9,2 miljoen euro. Toch is er geen verlies, want een jaar daarvoor werd winst gemaakt en dat wordt nu verrekend. ‘Maar eigenlijk hebben we een begroting van 9,2 miljoen euro’, zei penningmeester Bredewoud. Heracles heeft overigens geen geld geleend van Santanderbank. Vijftien van de achttien eredivisieclubs, die gebruik hebben gemaakt van de ‘garantieregeling minimum TV gelden’ en door de bank werden uitbetaald moeten nu dat geleende bedrag met rente terugbetalen. Was de opbrengst van TV-gelden in 2007 € 2,445 miljoen, nu is dat slechts €1,640 miljoen.

Peter Bosz liet weten helemaal niet tevreden te zijn  met de vijf punten nu uit vier wedstrijden.’Tegen RKC was het slecht, maar hadden we na 0-2 de punten toch kunnen pakken. Tegen Feyenoord waren we beter, maar wonnen we niet. Tegen NEC was ik niet tevreden na de snelle tegendoelpunten. Dan beheers je daarna de wedstrijd, maar verlies je wel. Nu, aanstaande zaterdagavond tegen Ajax,  kunnen we veel goedmaken. We moeten durven te voetballen thuis zoals we altijd spelen. Dan geloof ik in een goed resultaat’, aldus Bosz.
Jan Smit (foto) tot slot. ‘Volgend voorjaar hopen we dat de schop de grond in gaat voor het nieuwe stadion. We moeten zelf 15 miljoen ophoesten. Daar zijn we nu druk mee om dat voor elkaar te krijgen.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief