Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Heracles houdt zicht op play-offs na winst in extremis

Geplaatst op 9 april 2011 door   ·   1 Reactie

TILBURG – Al na twee minuten leek de avond, waarvan de verwachting vooraf zo hoog was, een tegenvallende wending te krijgen voor Heracles. Een vroege penalty en rood voor Mark Looms deed goede hoop vervliegen. Maar terwijl iedereen vanaf dat moment ook al rekening hield met een lastige avond, hadden de tien van Heracles in het vervolg geen kind aan de elf van Willem II. Het werd 6-2, zonder tot het uiterste te hoeven gaan.

Mark Looms kreeg al na twee minuten rood, nadat hij Juha Hakola licht toucheerde in het strafschopgebied. Andreas Lasnik bolde een luttele minuut later de touwen van elf meter. En hoewel de rode kaart een zware straf was, leek Heracles zichzelf in een lastig pakket te hebben gebracht. Hoe anders was het verdere verloop. Het werd een duel van uitersten, waarin Heracles zelfs oppermachtig was.

Dat begon al vroeg na de tegenvaller. Nog geen twee minuten na de strafschop van Lasnik stond het immers al 1-1. Everton kopte fraai raak uit een voorzet van Willie Overtoom en Heracles begon vervolgens aan een verrassende opmars. Het was omgekeerd, maar qua spelbeeld had het er alle schijn van dat Willem II met een man minder speelde, zo weinig verzet legden de Tilburgers aan de dag. Kinderlijk eenvoudig liep Heracles voor de rust uit naar 3-1. De Willem II-defensie, dat lamgeslagen oogde, lag meermaals compleet open. De Almelose voorsprong was daarvan het toonbeeld. Een lange pass van Antoine van der Linden kreeg vrije doortocht, waarna Everton eenvoudig uit de rug liep van zijn directe bewaker (2-1). In de blessuretijd ging de bal op de stip in het voordeel van Heracles en werd Willem II gespaard door de marchanderende Reinold Wiedemeijer. Bart Biemans kreeg slechts geel, terwijl de overtreding niet lichter was dan die van Looms.

Na de rust zette Heracles de ingezette lijn vrolijk door. Everton miste eerst nog een grote kans. Maar twee minuten later maakte de Braziliaan, wederom door een slapend Willem II, wél zijn derde van de avond. Het duel was daarna gespeeld. Het vuurwerk bleef bewaard voor de slotfase. Denis Halilovic maakte nog de 4-2, maar Heracles had het laatste woord. Overtoom en Kwame Quansah zorgden voor een even zo verrassende als extreme 6-2 overwinning.
Heracles’ missie blijft daardoor voortduren. Play-offs zijn nog steeds haalbaar. En dat is, als je zo makkelijk wint bij een ploeg die een gevecht voert tegen haar laatste adem, ook nog eens dik verdiend.

Scoreverloop: 4. Lasnik 1-0 (pen.), 6. Everton 1-1, 40. Everton 1-2, 45+2. Overtoom 1-3. 58. Everton 1-4, 82. Halilovic 2-4, 88. Overtoom 2-5, 90+2. Quansah 2-6
Geel: Biemans en Strihavka (Willem II)
Rood: 3. Looms, na onderuithalen Hakola in strafschopgebied
Willem II: Kujovic, Lampi (46. Levchenko), Biemans, Halilovic, Pereira, Hakola, Gravenbeek, Lasnik, Van der Heijden, Rigters, Janga (46. Strihavka)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Douglas (10. Ter Horst), Armenteros (72. Plet), Everton (79. Bruns)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Robert says:

    Volgens mij betekent “in extremis” iets anders dan extreem.
Archief