Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Heracles klaar voor bekerduel tegen FC Emmen

Geplaatst op 28 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

John Stegeman - hoa - 2014-09-21-Heracles - FC Twente - hoa - 1-4 - (13)ALMELO – Heracles heeft dinsdagavond een uitgelezen gelegenheid om het zwaar ingedeukte moreel na de 3-1 nederlaag tegen Willem II wat op te vijzelen. Voor de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker ontmoet de hekkensluiter van de eredivisie de FC Emmen. Beide clubs waren in de eerste ronde vrij en schakelden vervolgens een topklasser uit. Emmen versloeg Excelsior Maassluis (1-4), Heracles klopte HBS (1-2).

Heracles-trainer John Stegeman (foto) kan niet beschikken over Bart Schenkeveld, Rick Hemmink (beiden knie), Dario Vujicevic (voet) en Bram Castro (bovenbeen). ‘We hebben onze lessen geleerd uit de wedstrijd tegen Willem II en daar onze conclusies uit getrokken’, aldus Stegeman. ‘En daar gaan we mee verder richting de wedstrijd tegen FC Emmen. Het is in eerste instantie belangrijk om een resultaat te boeken. We willen graag verder in de beker. Het zal een heel andere wedstrijd worden dan het onderlinge oefenduel van laatst. Wij speelden toen met twee ploegen en zij hadden een aantal testspelers’, herinnerde Stegeman zich de 7-1 overwinning. ‘Ik heb ze zien spelen en ze zitten nu in een aardige flow’, doelde hij op de laatste twee competitiewedstrijden van de Drentse club uit de Jupiler League die met 6-1 en 3-0 gewonnen werden. ‘Dat zag er aardig uit. Iedereen is doordrongen van het belang en wij zijn niet in de positie om welke tegenstander dan ook te onderschatten.’

In de opstelling van FC Emmen zal oud-Heracles-verdediger Gaby Jallo ontbreken. Hij kampt met een rugblessure. Elson do Rosario Almeida (geschorst) en Marcel Seip  (blessure) zijn eveneens niet van de partij.

De wedstrijd in het Polman Stadion begint dinsdagavond om 20.00 uur.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief