Heracles knullig en geflatteerd onderuit tegen Ajax

Geplaatst op 3 april 2011 door   ·   1 Reactie

AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft in een pover duel met Ajax een geflatteerde 3-0 nederlaag opgelopen. Na een gelijkopgaande maar uiterst matige eerste helft leidde een grove blunder van doelman Remko Pasveer (foto) de nederlaag in.  Hij bood Oleguer een niet te missen kans. Siem de Jong en Aras Ozbiliz vonden vervolgens ook net het net.

Mogelijk geïnspireerd door de turbulente periode waarin Ajax verkeert, zocht Heracles direct vol de aanval. Het leverde in de openingsminuten mogelijkheden op voor Samuel Armenteros en Darl Douglas. Ajax slaagde er ternauwernood in om overeind te blijven. Tijdens het vervolg van de eerste helft had Ajax het betere van het spel, maar bleef Heracles eenvoudig overeind.

Na de hervatting was er opnieuw een periode waarin Heracles de bovenliggende partij was. Een gigantische blunder van Pasveer leidde vervolgens de nederlaag van de Almeloers in. Bij een corner van Ajax leek de Heracles doelman de bal eenvoudig te kunnen vangen. Pasveer raakte de bal verkeerd, waardoor deze over zijn hoofd richting eigen doel ging. Op de lijn kopte Oleguer eenvoudig raak.

De klap van die, onnodige, achterstand kwam Heracles niet meer te boven. In het resterende halve uur controleerde Ajax de wedstrijd op eenvoudige wijze. Siem de Jong scoorde, ondanks dat hij de bal verkeerd raakte, de 2-0. In de slotfase werd het 3-0 door Aras Ozbiliz.

Heracles stond dus na afloop met lege handen na een wedstrijd waarin het zich, tot de 1-0, gelijkwaardig aan Ajax had getoond en waarin zeker mogelijkheden waren geweest om met minimaal een punt uit Amsterdam te vertrekken.

Ajax- Heracles Almelo 3-0 (0-0)
58. Oleguer 1-0, 65. De Jong 2-0, 81. Ozbiliz 3-0
Scheidsrechter: Gumienney (Bel.)
Gele kaart: Eriksen (Ajax)
Overtoom, Van der Linden, Fledderus, Maertens (Heracles Almelo)
Ajax: Vermeer, Anita, Ooijer, Oleguer, Blind (45+1 Boilesen), De Jong (72. De Zeeuw), Enoh, Eriksen, Sulejmani,  El Hamdaoui, Ebecilio (72. Ozbiliz).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Rienstra  (46. Vejinovic), Overtoom, Fledderus, Douglas, Armenteros (72. Plet), Everton.