Heracles en Feyenoord in evenwicht

Geplaatst op 21 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles heeft in eigen huis met 1-1- tegen Feyenoord gelijk gespeeld. Beide doelpunten vielen na rust.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Heracles was dichtbij de openingstreffer via een vrije schop van Willie Overtoom. De thuisclub speelde vooral het eerste half uur goed voetbal en had voortdurend het initiatief onder leiding van de sterk spelende Marko Vejinovic. Voorin hield de sterke Samuel Armenteros beide centrale verdedigers van de Rotterdammers (Vlaar en De Vrij) bezig. Veel kansen leverde dat niet op vooral ook omdat hij weinig steun kreeg van bijsluitende spelers. Ook Feyenoord kreeg weinig uitgespeelde kansen en moest het vooral hebben van afstandsschoten. Zo ging een schot van de tegenvallende Leroy Fer net over en kon Remko Pasveer kort voor de rust een schot van Stefan de Vrij uit zijn doel werken ten koste van een hoekschop.

Na de hervatting nam Heracles het initiatief. Armenteros kreeg een grote kans na een mooie dubbele combinatie met Darl Douglas die even later zelf ook een kans kreeg.
Korte tijd later was het wel raak. Invaller Glynor Plet trof doel bij zijn eerste actie van de wedstrijd na een goede pass van Overtoom. Plet was in het veld gekomen voor Douglas. Feyenoord kroop hierna meer uit de schulp. Guyon Fernandez kreeg een kopkans aangeboden door Karim El Ahmadi Ron Vlaar was dichtbij een doelpunt maar Pasveer redde de inzet. Een kwartier voor tijd vond Fernandez een gaatje in de Almelose defensie. 1-1. Geen van beide ploegen had recht op de volle winst maar de remise betekende wel het eerste puntverlies voor Feyenoord. Heracles is ook nog ongeslagen. De ploeg heeft vijf punten uit drie wedstrijden.