Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Heracles moet ‘gewoon zo doorgaan’

Geplaatst op 23 september 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo hoeft zich niet af te laten leiden door de magere prestatie bij JVC Cuijk, waar de ploeg verder bekerde na een schamele 1-0 zege. De Almelose eredivisionist liet in de competitiewedstrijden daarvoor indrukwekkend goede optredens  zien. En hoewel die niet beloond werden in punten, gelooft men bij de club dat dat vanzelf komt.

‘Ik geloof daar echt in’, zegt Peter Bosz over zijn filosofie, dat goed spel vanzelf tot punten leidt. Heracles was tegen Utrecht immers heer en meester, maar stapte desalniettemin met een puntendeling van het veld. En dat is, voor de neutrale voetballiefhebber, altijd een sneue constatering. Vervolgens had de ploeg midweeks moeite met Cuijk. Ondanks een dominante eerste helft, prijkte na het laatste fluitsignaal een magere overwinning op het scorebord. Maar Heracles laat zich – terecht – niet van de wijs brengen.

‘We spelen zoals we altijd spelen, dat zal morgen niet anders zijn’, vervolgt Bosz. ‘Wij spelen om te winnen, aanvallend en met druk. Ja, daar zitten risico’s aan vast, bij een omschakeling. Dat zag je ook in Utrecht. Maar als wij goed blijven voetballen, komen die punten vanzelf.’ Bij de spelers is dat gevoel niet anders, volgens Bosz. ‘Of dit een beter Heracles is dan vorig seizoen? Bij vlagen spelen wij beter, ja. Maar er zit ook nog steeds rek in, individualistisch gezien kunnen we nog progressie boeken. Nog niet alle jongens zitten aan hun plafond.’

Heerenveen dus. Een ploeg met individuele kwaliteit, waarvan de samensmelting tot soepele teamprestaties maar moeizaam verloopt. Het is voor Heracles waken voor de flanken. ‘Heerenveen is een ploeg die terugzakt, wachtend op de counter. In de voorhoede ligt het gevaar’, weet Bosz. ‘Bas Dost kennen we. Oussama Assaidi en Luciano Narsing zijn gevaarlijke buitenspelers.’ En hoewel Bosz het zelf niet beschrijft, ligt het gevaar, door het dominante spel van de Almelose club, juist daar op de loer. Heracles valt aan, Heerenveen wacht op de omschakeling. Als de ploeg die angel eruit weet te trekken, dan maakt Heracles een goede kans in Friesland.

Foto: Peter Bosz (TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief