Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Heracles in slotminuut onderuit tegen AZ

Geplaatst op 30 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Lang leek het duel tussen Heracles Almelo en AZ af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de slotfase sloeg Adam Maher toe met een oogstrelende solo en stond Heracles alsnog met lege handen.

De belofte was groot. In Almelo zouden de twee best voetballende ploegen van de Eredivisie voor vuurwerk gaan zorgen. Maar zo ver kwam het nooit. Het Almelose middenveld werd ontregeld door AZ, dat ook verdedigend solide oogde. De aanvalslinie van Heracles werd daardoor nauwelijks gevaarlijk. De Almeloërs hadden geluk dat het bij AZ aan creatieve aanvallers ontbrak, want de dominantie werd nauwelijks omgezet in kansen.

Het was een tactisch steekspel, zonder individuele uitblinkers. Hoewel het speltempo bij vlagen wel van een hoog niveau was, leek de wedstrijd doelpuntloos te eindigen. Tot de 89ste minuut aanbrak. Adam Maher, tot dan toe de gevaarlijkste man, zette een fraaie solo in, waarbij de Almelose defensie het nakijken had. Heracles pakte snel de draad op en probeerde de gelijkmaker te forceren. Eén keer was de ploeg dichtbij, uit een vrije trap van Willie Overtoom. Bij de laatste hoekschop kwam zelfs doelman Remko Pasveer nog mee, maar AZ hield stand.

 

Scoreverloop: 89. Maher 0-1
Geel: Klavan (AZ)
Heracles Almelo:Pasveer, Breukers, Rienstra, van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Everton (46. Douglas), Plet, Armenteros (83. Pedro)
AZ: Esteban, Reijnen, Moisander, Klavan, Poulsen, Wernbloom, Maher, Elm, Beerens, Altidore (81. Benschop), Ortiz (74. Gudmundsson)

Foto: Sportfoto Regio Twente 
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief