Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Heracles moet winnen: ‘Zou mooi zijn als dat met goed voetbal gepaard gaat’

Geplaatst op 21 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

5Z7T8180 De JongeALMELO – Na twee speelronden in de eredivisie is het moyenne van Heracles niet om over naar huis te schrijven. Tegen zowel AZ als FC Groningen werd verloren, waardoor de opdracht voor het thuisduel tegen SC Cambuur duidelijk is: winnen. ‘En het zou mooi zijn als dat met goed voetbal gepaard gaat’, merkt trainer Jan de Jonge op.

De Jonge grijpt na de matige start van het seizoen terug op een bekend spreekwoord, want het doel heiligt de middelen. Voor de trainer van de Almeloërs geldt vrijdag maar één opdracht en dat is de thuiswedstrijd tegen Cambuur winnen. Hoe dat gebeurt, maakt hem vrij weinig uit, al zou het natuurlijk wel mooi zijn als een overwinning met goed voetbal gepaard gaat.

Wat dat betreft kan de oefenmeester samen met zijn team terugkijken naar de eerste helft van de wedstrijd tegen AZ en de tweede helft van de wedstrijd tegen FC Groningen. ‘De manier waarop we in Groningen de tweede helft hebben gespeeld, dat moeten we morgen de hele wedstrijd doen’, is De Jonge van mening. ‘We moeten ervoor zorgen dat de dingen die goed gaan nóg beter worden.’

Met Cambuur treft Heracles een lastige tegenstander. De Friezen speelden eerder gelijk tegen FC Twente en Vitesse, niet de minste ploegen. ‘Ze hebben goede spelers gehaald die een goed team vormen en spelen met veel hartstocht en passie. Dat zullen we zelf ook moeten doen.’

Alleen dan kan de ploeg in eigen huis de eerste punten van het seizoen pakken, want hoe leuk Heracles in de eerste helft tegen AZ en de tweede helft tegen FC Groningen ook speelde, het team pakte nog geen punten.

Bij de Almeloërs zijn Bram Castro, Rick Hemmink en Dario Vujicevic nog geblesseerd. De rest van de eerste selectie is fit. Bij de afsluitende training kreeg Joey Pelupessy in plaats van Bas Sibum een hesje om en dat betekent hoogstwaarschijnlijk een basisplaats voor de Nijverdaller.

De wedstrijd tussen Heracles en Cambuur Leeuwarden begint vrijdag om 20.00 uur in het Polman Stadion in Almelo.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief