Heracles schiet tekort en grijpt naast kans op Europees voetbal

Geplaatst op 22 mei 2011 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN – Heracles stond met één been in de finale van de play-offs. Thuis tegen FC Groningen werd met 3-2 gewonnen. Maar de onnodige tegentreffers van die wedstrijd bleken in de return fataal. Op basis van uitdoelpunten volgde uitschakeling en kende de ploeg alsnog een ontknoping in mineur: 2-1. Toch wijt Peter Bosz alles aan de prestatie van vandaag, waarin Heracles tekort schoot.

Het siert Bosz dat hij de beschuldigende vinger niet wijst naar de tegentreffers van afgelopen donderdag. ‘Teveel spelers haalden vandaag niet hun niveau’, analyseerde de trainer. En daarmee vertelde hij het verhaal van de wedstrijd in een notendop. Heracles schudde het juk van nederigheid immers pas na de 2-0 achterstand van zich. En dat is in een wedstrijd van erop of eronder te zuinig. De basis van de nederlaag en – daaraan onlosmakelijk verbonden – de uitschakeling lag daarom in de eerste helft, waarin Petter Andersson de Almelose defensie twee keer liet duizelen, maar slecht één keer scoorde. Twee minuten na rust leek Oluwafemi Ajilore met de 2-0 een einde te maken aan de Almelose droom.

Toch kreeg Heracles nog een laatste kans, maar kon het niet herrijzen. Ivens moest hel veld verlaten na een tweede gele kaart en Heracles maakte jacht met een overtal. De Almelose club pompte alle ballen in het vijandelijke strafschopgebied, maar in de zoektocht naar geluk slaagde Heracles slechts deels, toen Glynor Plet de aansluitingstreffer binnen. Het slotoordeel van Bosz, die met zijn wissels durf toonde en daarmee trachtte meer te halen dan in het vat zat, was daarom helder en terecht: ‘Als je niet in de wedstrijd zit, heb je ook niet dat beetje geluk. Op basis van vandaag zijn we terecht uitgeschakeld.’