Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Massale steun Heracles-fans bij raadsbijeenkomst over nieuwe stadion

Geplaatst op 15 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De supporters van Heracles hebben de vraag van de club, om steun te bieden tijdens de informatieve raadsbijeenkomst, waarin de plannen voor het nieuwe stadion gepresenteerd werden om zo de gemeenteraad proberen te overtuigen, massaal beantwoord. De club heeft vijftien miljoen euro nodig, anders komt er geen nieuw stadion.

Niet alleen de tribunes in de raadzaal zaten vol, maar ook het plein voor het stadhuis was goed bezet. De sfeer was bovendien goed. Zo goed zelfs dat de gemeenteraad tot slot een ovatie bracht aan de supporters, waarna de supporters als gevolg applaus inzetten voor de gemeenteraad.

De raadsbijeenkomst bestond uit drie presentaties van Heracles, vervolgens kreeg de gemeenteraad de gelegenheid vragen te beantwoorden en onduidelijkheden weg te nemen. De eerste presentatie was van penningmeester Hans Bredewoud, die een betoog hield over de noodzaak van het nieuwe stadion en de totstandkoming. De tweede presentatie werd gehouden door bestuurslid Fred Schrander. Hij vertelde over de sociaal-maatschappelijke rol van Heracles binnen de samenleving en de mogelijkheid tot uitbreiding van projecten met de komst van een nieuw stadion. De laatste presentatie was van het bestuurslid van de stichting ‘stadion Heracles Almelo’ André Oude Weernink. Hij lichtte de commerciële mogelijkheden, samenwerkingen omtrent de ruimtelijke ordening en de juridische en financiële aspecten toe.

De gemeenteraad reageerde positief en staat nu voor de taak zich te buigen over een beslissing. Dinsdag 8 maart wordt gestemd of de gemeente Almelo Heracles een lening van vijftien miljoen euro verstrekt, die noodzakelijk is voor de realisatie. Komt het nieuwe stadion er niet, met het oog op een verhoging van de begroting, dan glijdt Heracles langzaam maar zeker af richting degradatie.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief