Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Heracles verliest generale met 1-0

Geplaatst op 30 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo heeft de voorbereiding op de competitie afgesloten met een nederlaag tegen het tweede elftal van Schalke 04. Het duel in het Polman Stadion, waar om vergunningstechnische redenen weinig ruchtbaarheid aan gegeven is, eindigde in 1-0.

De Almelose club trad aan met de eerste keus. Samuel Armenteros was, net als de geblesseerde Willie Overtoom, nog niet van de partij. De Zweedse spits scoorde eerder op de ochtend drie keer in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen de A1 van FC Twente. De laatste test voor de start van de competitie leverde niet zoveel vuurwerk op als het duel van het tweede elftal. Heracles creëerde, evenals de Duitsers, lange tijd weinig uitgespeelde kansen. Schalke kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Een dieptepass werd in eerste instantie slecht gecontroleerd door Manuel Jimenes Torres, maar doordat Birger Maertens uitgleed, kreeg de aanvallende middenvelder alsnog vrije doortocht (1-0). In het vervolg stuitte Heracles vooral op de defensieve muur van Schalke.

De ploeg uit de derde bundesliga hanteerde een typisch Duitse spelwijze. Doordat Schalke zich hield bij anticiperen, de ruimtes klein houden en fysiek verdedigen, was er nauwelijks een doorkomen aan. Heracles had het meest balbezit, maar werd slechts enkele keren dreigend. Tussendoor raakte Torres uit een counter de lat. In de slotfase was Lerin Duarte, na een goede balaanname, nog dichtbij. Zijn volley werd leverde slechts een hoekschop op.

Scoreverloop: 25. Jimenes Torres 0-1
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms (35. Ter Horst), Quansah, Duarte, Vejinovic, Douglas, Almubaraki, Everton

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief