Woensdag 23 oktober 2024

Duur puntverlies Heracles na minimale vertoning

Geplaatst op 9 december 2011 door   ·   Geen reacties

DEN HAAG – Heracles Almelo heeft vanavond na een ondaadkrachtig optreden met 2-0 verloren van ADO Den Haag. In de residentiestad kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong via Mike van Duinen, nadat Antoine van der Linden op knullige wijze een slechte terugspeelbal niet raakte. Tien minuten voor het eindsignaal bezorgde Lex Immers, die alle ruimte kreeg voor het schot, Heracles de definitieve nederlaag.

Al na zeven minuten profiteerde Mike van Duinen dankbaar van de terugspeelbal van Willie Overtoom en de, in een poging de bal nog weg te tikken, glijdende Antoine van der Linden (1-0). En zo maakte Heracles een valse start in een avond waar de drie punten het enige bevredigende doel was. Dat Peter Bosz zich al binnen het kwartier non-verbaal vreselijk opwond, was exemplarisch voor de hele wedstrijd. In de beginfase werd Heracles afgejaagd, terwijl de trainer in aanloop naar het duel tegen ADO hamerde op het onder druk zetten en onder druk houden. Daar kwam de ploeg nauwelijks aan toe. De keren dat Heracles de ruimte kreeg om gevaarlijk te worden, kreeg de ploeg alleen uit individuele acties van Lerin Duarte. Tot kansen kwam dat lange tijd niet. Slechts één keer waren de Almeloërs dichtbij een treffer. Uit een getrainde hoekschopvariant, schoot Willie Overtoom net naast.

De Almelose club kwam niet veel beter uit de rust. Everton was vervangen voor Samuel Armenteros, maar de Zweedse Cubaan was even zo onzichtbaar als de Braziliaan. Heracles nam meer initiatief, maar de eindpass was telkens onzuiver. Pas in de slotfase zorgde de ploeg voor wat dreiging voor het doel van Gino Coutinho. Zo werd een schot van Van der Linden uit een hoekschop geblokt en eindigde een kansrijke kopbal van Lerin Duarte uit een voorzet van invaller Anmar Almubaraki in de handen van de doelman. ADO maakte handig gebruik van de vrijgekomen ruimtes en zorgde tien minuten voor tijd voor de nekslag. Nadat de thuisploeg snel omschakelde, kreeg Lex Immers alle tijd om aan te leggen vanaf de rand van het strafschopgebied en liet Remko Pasveer kansloos met een hard schot.

Exact een week geleden was de Almelose euforie immens groot, toen Heracles thuis de vloer aanveegde met VVV Venlo (7-0). Vanavond hoopte de ploeg het getankte vertrouwen uit die wedstrijd maximaal te kunnen benutten, maar oogde het eerder lamgeslagen. Wat de opmaat had moeten worden naar herovering van een plek in het linkerrijtje, eindigde in duur en onnodig puntverlies. Geen enkel moment behaalde Heracles in Den Haag immers haar niveau.

ADO Den Haag – Heracles Almelo 2-0 (1-0)
8. Van Duinen 1-0, 81. Immers 2-0
Geel: Supusepa, Toornstra en Ammi (ADO Den Haag), Van der Linden (Heracles Almelo)
ADO Den Haag: Coutinho, Ammi, Kum, Supusepa, Hocher (41. Leeuwin), Immers, Visser, Toornstra, Chery (76. Elbers), Van Duinen (80. J. Verhoek), Boussaboun
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Jallo, Quansah (64. Almubaraki), Overtoom, Duarte, Vejinovic, Plet, Everton (46. Armenteros)