Heracles wint en blijft strijden om play-offs

Geplaatst op 23 april 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles blijft in de race voor play-offs. Vanavond won de Almelose club met 2-0 van De Graafschap. Everton en Willie Overtoom scoorden. Heracles staat momenteel achtste met twee punten voorsprong op FC Utrecht, dat morgen aftrapt tegen Vitesse.

Tegen de Achterhoekse ploeg voldeed Heracles aan haar plicht, want een spectaculaire wedstrijd was het allerminst. De Graafschap liep vanaf de eerste minuut achteruit en was naar Almelo afgereisd voor een puntje. Heracles was daardoor veelvuldig in balbezit, maar kwam nauwelijks door de compacte Doetinchemse defensie. Het duel kende één prachtige aanval. Marko Vejinovic verdedigde knap uit, speelde Willie Overtoom in, die op zijn beurt Everton diep stuurde. De Braziliaan handelde te vluchtig, terwijl hij alle tijd had. Op slag van rust was Everton alsnog van grote waarde. De aanvaller luisterde zijn 150e eredivisie-optreden op met een clubrecord. Met de 1-0 scoorde Everton zijn vijftiende doelpunt, wat geen enkele Heraclied vóór hem lukte.

De tweede helft was amusanter, niet beter. De Graafschap moest uit haar schulp kruipen, maar was ook met lange ballen te onmachtig en ondaadkrachtig. Twee keer werd het gevaarlijk voor het doel van Remko Pasveer. Eerst schampte Rydell Poepon de bal in een hachelijke situatie, even later redde Pasveer uitstekend op een tegendraadse kopbal van Hugo Bargas. Toch hield Heracles, qua spelbeeld, overwicht op De Graafschap. De ploeg kreeg nog een aantal prima kansen om het duel definitief te beslissen. Zo stuitte Samuel Armenteros op doelman Boy Waterman en veranderde een schot van Vejinovic gevaarlijk van richting.

In blessuretijd, waarin De Graafschap het na een rode kaart voor Jussi Kujala met tien man moest doen, gaf Willie Overtoom de avond nog extra glans. Met een halve omhaal zette de middenvelder de 2-0 op het scorebord. En daarmee doen de Almeloërs ‘gewoon’ wat ze behoren te doen: winnen van De Graafschap in de strijd om kwalificatie voor de play-offs. Een droom die steeds dichterbij komt en met de week realistischer wordt.