Beloftenteam Heracles wint ook laatste thuiswedstrijd

Geplaatst op 18 april 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De beloften van Heracles hebben de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in stijl afgesloten. De bezoekers in het Polman Stadion kregen vanavond weliswaar een matig duel te zien, maar de Almeloërs zegevierden wél, met 2-1 ten koste van Vitesse. Heracles kan volgende week, in de laatste wedstrijd bij De Graafschap, de tweede plaats veiligstellen. Het verschil met nummer drie FC Groningen, dat een punt pakte bij AZ (2-2), is nu twee punten.

Het vertoonde spel was vooral sober. Heracles was beter, maar kwam in de eerste helft nauwelijks tot grote kansen tegen het statische Vitesse. De openingstreffer viel halverwege de eerste helft. Uit een hoekschop van Thomas Bruns bediende Peter Reekers Ben Rienstra (foto), die ongehinderd en simpel binnen kon schieten. Een kwartier voor rust leek Heracles in een royaler zadel te komen, maar Xander Houtkoop hinderde doelman Sebastiaan van der Sman. In de tweede helft maakte Heracles het zichzelf moeilijk. Nadat Anmar Almubaraki een onbesuisde overtreding begin, moesten de Almeloërs terecht verder met tien man. Vitesse zette wel aan, maar was ondaadkrachtig. Heracles kreeg door de vrijgekomen ruimte een handvol goede kansen, maar profiteerden slechts één keer. Na een prima aanval via Thomas Bruns en Xander Houtkoop, maakte Glynor Plet de 2-0. Vitesse kwam nog wel op 2-1, via een eigen doelpunt van Mike te Wierik, maar verdiende ook niet meer dan dat.

Scoreverloop: 24. Rienstra 1-0, 78. Plet 2-0, 80. Te Wierik 2-1 (eigen doelpunt)
Geel: Bruns en Reekers (Heracles).
Rood: 70. Almubaraki, na tackle van achteren
Heracles Almelo: Hengelman, Te Wierik, Reekers, Ter Horst, Jallo, Rienstra, Nieuwboer, Bruns (88. Fillinger), Almubaraki, Rendla (46. Plet), Houtkoop (90. Souhuwat)