Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Hoogvlieger Jong Heracles slaat ook toe tegen ADO: 6-0

Geplaatst op 21 maart 2011 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Het beloftenteam van Heracles blijft maar verbazen. De promovendus staat derde, met een gelijk aantal punten als nummer twee FC Groningen. Een knappe prestatie. Vanavond onderstreepte de Almelose ploeg nogmaals dat de hoge plek op de ranglijst alles behalve gestolen is. Middenmoter ADO Den Haag werd in het Polman Stadion met 6-0 verslagen.

Afgezien van een vroege Haagse kans, had de club uit de residentiestad niets te vertellen in Almelo. Bij rust stond het 2-0. Glynor Plet (foto) opende de score, Xander Houtkoop zette de marge op twee. In de tweede helft draaide Heracles de duimschroeven nog verder aan. Al vroeg zette Plet de stand op 3-0, waarna Marko Vejinovic, Thomas Bruns en Anmar Almubaraki zorgden voor een overtuigende 6-0 zege. Het had zelfs in de dubbele cijfers kunnen lopen, had Heracles zich tussen de bedrijven door nog effectiever getoond.

Heracles blijft dus aandringen op de tweede plaats. Stunten met de titel zit er niet meer in. PSV lijkt kampioen te worden. Het gat met de nummer twee is veertien punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. Volgende week kan de ploeg uit de lichtstad de schaal bemachtigen.

Scoreverloop: 12. Pet 1-0, 32. Houtkoop 2-0, 47. Plet 3-0, 52. Vejinovic 4-0, 62. Bruns 5-0, 89. Almubaraki 6-0
Heracles Almelo: Telgenkamp, Almubaraki, Te Wierik, Ter Horst, Jallo, Vejinovic (63. Nieuwboer), Bruns, Cairo (46. Souhuwat), Plet (71. Belterman), Houtkoop

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Pierik says:

    Een knappe overwinning aangezien heracles maar 10 man in de basisopstelling had staan. Tevens was de 1-0 van Plet ook een mooi doelpunt.
Archief