Indrukwekkende zegereeks beloften Heracles doorbroken

Geplaatst op 26 september 2011 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN – Na een indrukwekkend lange reeks zonder nederlagen hebben de beloften van Heracles Almelo vanavond de eerste verliesbeurt van 2011 geleden. De ploeg van trainer René Kolmschot ging bij Heerenveen/Emmen met 4-1 onderuit. Al voor de wedstrijdklok een minuut had geslagen, stond het al 1-0 voor de thuisploeg, die vervolgens uitliep naar 4-0. De tegentreffer van Luis Pedro, een dikke twintig minuten voor het eind, was er één voor de statistieken.

Op 13 december 2010 verloor Jong Heracles voor het laatst een competitiewedstrijd. Toen waren de beloften van FC Groningen in eigen huis met 3-1 te sterk. Vervolgens verloor Heracles zestien competitieduels op rij niet meer. De laatste veertien werden zelfs gewonnen. Vanavond doorbrak sc Heerenveen die mooie reeks op eigen veld. Heracles kwam slecht uit de startblokken en keek na een minuut al tegen een achterstand aan. Doke Schmidt scoorde uit een hoekschop. Ook in het vervolg kon de Almelose club er niets tegenover stellen, waardoor de ploeg uit het noorden uitliep naar 4-0. Twintig minuten voor tijd redde Luis Pedro de eer met een onhoudbaar schot. Overigens maakte Anmar Almubaraki na een enkelblessure zijn rentree.

Scoreverloop: 1. Schmidt 1-0, 17. Martinus 2-0, 51. Kainz 3-0, 62. Valpoort 4-0. 67. Pedro 4-1
Heracles Almelo: Telgenkamp, Van Dijk, Te Wierik, Ter Horst, Jallo (46. Belterman), Souhuwat, Wellenberg (60. Almubaraki), Bruns, Douglas, Pedro, Van Mieghem (75. Daniels)