Jong Heracles bekert na matig en merkwaardig duel verder

Geplaatst op 24 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De beloften van Heracles Almelo hebben in een even matig als merkwaardig bekerduel met Willem II via de verlenging de volgende ronde bereikt. Nadat de openingsfase voor Heracles was, kwamen de Almeloërs rond de dertigste minuut op een 2-0 voorsprong. Darl Douglas en Anmar Almubaraki brachten de thuisploeg op een ogenschijnlijk veilige voorsprong. Nog voor rust kwam Willem II door treffers van Danny Guijt en Jos Peltzer weer op gelijke hoogte.

De domper van de gelijkmaker werkte na rust door, waarbij het spelpeil flink daalde. Kort voor tijd leek Willem II de gelukkige winnaar te worden, toen Theo Martens scoorde. Heracles Almelo leek uitgeteld maar forceerde in de allerlaatste minuut nog de gelijkmaker. Patrick Gerritsen kon bij de tweede paal inkoppen.

Hoewel Willem II de beste mogelijkheden kreeg, bracht Gerritsen de stand op 4-3. Noodgedwongen maakte reservedoelman Dennis Telgenkamp zijn entree als spits. Die wissel bleek uiteindelijk beslissend. Telgenkamp kwam in de 120e minuut oog in oog met Arjan Christianen en wist de doelman met een bekeken schuiver te verschalken.

Jong Heracles Almelo – Jong Willem II 5-3 (3-3, 2-2) n.v.
Scoreverloop: 29.Darl Douglas 1-0, 34.Anmar Almubaraki 2-0, 42.Danny Guijt 2-1, 44.Jos Peltzer 2-2, 88.Theo Martens 2-3, 90.Patrick Gerritsen 3-3, 94.Patrick Gerritsen 4-3, 120. Dennis Telgenkamp 5-3.
Gele kaarten: Kris Fillinger, Delano Haulussy
Heracles Almelo: Hengelman, Souhuwat (115.Telgenkamp), Te Wierik (57. Haulussy), Ter Horst, Jallo, Fillinger, Kobussen (46. Janota), Douglas, Van Mieghem, Almubaraki, Gerritsen.